Bachelors

Italië: een veelzijdig land

Je keuze om Italiaans te studeren begint vaak met een persoonlijke passie voor het land. Italiaans is een cultuurtaal en een bedrijfstaal die ook buiten Italië wordt gebruikt. Italiaans studeren betekent je onderdompelen in de klanken en emoties die deze veelzijdige taal en literatuur biedt. Je komt in aanraking met de actualiteit van het land, een toeristische topattractie maar ook een van Europa’s economische grootmachten.

Meer dan een vakantieland

Tijdens de studie Italiaanse taal en cultuur leer je uitstekend Italiaans lezen, schrijven en spreken. Maar alleen interesse in de taal is niet voldoende. Italië moet meer zijn dan je favoriete vakantieland.

Van Dante tot Benigni

Je verdiept je in het rijke culturele en literaire erfgoed en de betekenis hiervan voor het heden. Dante’s middeleeuwse meesterwerk heeft niks aan actualiteit verloren dankzij de populaire vertolking van Roberto Benigni. Daarnaast bestudeer je Italië’s politieke en economische geschiedenis in Europees verband. Taalvariatie en tweetaligheid bieden bovendien een goede ingang om Italië ook groter te zien dan de grenzen van het schiereiland. 

Identiteit en stereotypen

Voor Italianen is hun taal meer dan een communicatiemiddel: het is een belangrijk onderdeel van hun identiteit en culturele diversiteit. De taal en de cultuur bieden je dus ook een ingang tot het begrijpen van culturele, sociale en politieke verschillen. En hoe kijken buitenlanders eigenlijk naar Italië? Je kent vast de bekende stereotypen: van dolce vita tot latin lover.

Samenvatting

Vorm:
Voltijd
Voertaal:
  • Italiaans
  • Nederlands
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten:
180
Begin:
September
Collegegeld:
  • Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2017-2018): € 2.006
  • Instellingstarief 2017-2018: € 7.993 (EU), € 9.100 (niet-EU)
Aangeboden door:
Geesteswetenschappen
Titulatuur: Dit bachelorprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
BA (Bachelor of Arts)
Croho-code:
56809

Feedback