Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van de opleiding Islam en Arabisch in Utrecht. Zo kun je een open dag bezoeken of je opgeven voor een meeloopdag. Daarnaast kan je de ervaringen bekijken van studenten die de opleiding zelf volgen.

Kom naar de open dag

Rebecca vertelt je hoe het is om te studeren in de Utrechtse binnenstad

Bezoek tijdens de Open Dag de informatiemarkt waar je al je vragen kunt stellen aan docenten en studenten, geef je op voor de campustours door onze panden in de historische binnenstad of volg een proefcollege. Je kunt ook informatie krijgen over financiën, hulp bij je studiekeuze, honours, studeren met een functiebeperking, sporten en meer.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dag waar je kunt kennismaken met deze opleiding is op zaterdag 9 maart (op locatie).

Meld je aan

Proefstuderen

Wil je weten hoe het is om Islam en Arabisch te studeren in Utrecht? Neem dan vóór je aanmelding deel aan een meeloopdag. Na je aanmelding ga je meedoen aan matching.

Meeloopdagen

Tijdens een meeloopdag volg je een of meerdere colleges en krijg je uitgebreid de kans om te praten met studenten en docenten. Ook maak je kennis met de studievereniging van de opleiding, Studievereniging Aladdin. Je bent welkom als 5- of 6-vwo'er, studieoverstapper of HBO-student en als je al eens een Open Dag hebt bezocht.

Matching

Na je inschrijving doe je ook mee aan een matchingstraject. Dit lijkt op een meeloopdag, maar is verplicht en de laatste officiële check of de opleiding bij je past. Je bestudeert thuis lesstof, maakt opdrachten, volgt in Utrecht een college en maakt een toets. Daarna krijg je een niet-bindend advies of de studie goed bij je past. Het is dé plek om je medestudenten (en docenten) alvast te leren kennen. 

Aanmelden meeloopdagen

Leuk dat je interesse hebt in een meeloopdag! Je bent het hele jaar door (van september tot juni) welkom voor een kijkje achter de schermen via onze studievereniging Aladdin. Heb je vragen? Mail dan het onderwijssecretariaat via onderstaande button.

MELD JE AAN
VRAGEN

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de opleiding Islam en Arabisch een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt.

De combinatie van vakken binnen de opleiding Islam en Arabisch biedt een perfect perspectief voor het begrijpen van hedendaagse politieke en economische situaties en het ontmantelen van de vele (voor)oordelen die er bestaan.

Lars Middelkoop, student