Waarom in Utrecht

  • Combineer psychologie, sociologie en antropologie in een interdisciplinaire studie
  • Analyseer actuele maatschappelijke thema’s vanuit verschillende invalshoeken
  • Ontwikkel vaardigheden om beleid te ontwerpen en te evalueren
  • Kies uit een breed aanbod van masters van o.a. ISW, Psychologie en Beleidswetenschappen
  • Laat je inspireren door kwalitatief uitstekend onderwijs (QANU Visitatie 2012 en 2018)
  • Nieuw: buddyprogramma voor 1ste generatiestudenten.

ISW koppelt actueel onderzoek en onderwijs

Bij ISW is een duidelijke koppeling tussen actueel onderzoek en onderwijs. Je komt al vroeg in je opleiding in aanraking met interdisciplinair onderzoek. ISW-onderzoek heeft als doel actuele sociale kwesties met wetenschappelijk theorievorming beter te begrijpen en beleid te analyseren.

Deze inhoudelijke thema’s staan centraal in het studieprogramma van ISW:

  • sociaal beleid en public health
  • adolescentie
  • migratie, etnische relaties en multiculturalisme

Combineer psychologie, sociologie en antropologie

De interdisciplinaire opleiding ISW in Utrecht combineert psychologie, sociologie, pedagogiek en antropologie. Je analyseert actuele maatschappelijke thema’s vanuit verschillende invalshoeken. Daardoor kun je na je bachelor vele kanten op. Zo biedt Utrecht de unieke mogelijkheid om door te stromen naar een aantal psychologiemasters.

Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland

Door het omvangrijke internationale netwerk van de universiteit kun je een periode studeren in het buitenland. Ook ISW heeft goede internationale contacten, onder meer in Zuid-Afrika. Veel studenten ervaren hun verblijf in het buitenland als een belangrijke fase van hun studietijd.

Hoge waardering van ons onderwijs

Het onderwijs van de bacheloropleiding Algemene sociale wetenschappen in Utrecht kreeg in zowel 2012 als 2018 de uitzonderlijke beoordeling 'Goed' van de visitatiecommissie van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie.
In de Keuzegids 2019 is ASW als beste uit de bus gekomen. Met name het oordeel van deskundigen, die het eindniveau van de opleiding prijzen, bezorgt ASW de koppositie.

Studievereniging Versatile (ASW)

Een actieve studievereniging

Versatile is de studievereniging voor alle ASW- en ISW-studenten in Utrecht. Versatile organiseert ontspannende en studie-inhoudelijke activiteiten, zoals borrels, een proseccobrunch, lezingen en een City Challenge. De ideale manier om je medestudenten te leren kennen.

Daarnaast organiseert de facultaire studievereniging SGS veel activiteiten.

Honours College Sociale Wetenschappen

Zoek je extra uitdaging en wil je nóg meer uit je studie en uit jezelf halen? Het Honours College Sociale Wetenschappen biedt je een uitdagend driejarig programma met kleinschalig en interactief onderwijs om je verder te verdiepen, te verbreden en te ontwikkelen op je eigen vakgebied.

ASW studenten Jule en Gwenny

Wat vinden onze studenten?

Lees ook eens wat onze studenten te vertellen hebben over hun opleiding. Wat vindt Jule, die momenteel ASW studeert, van haar studie? Of bijvoorbeeld Gwenny, ook een student van ons?
 

Utrecht studentenstad

Utrecht is een echte studentenstad met veel en divers aanbod op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd (UIT), op kamers gaan, studentenorganisatiescultuur en sport, en uitgaan in Utrecht.

 

Voor uitgebreide informatie over de opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap en de UU bezoek je onze Open dag.
Wil je zelf ervaren hoe het is om hier te studeren, meld je dan aan voor een meeloopdag.