Na de opleiding

ISW is een wetenschappelijke opleiding. Met het behalen van een universitair diploma laat je zien dat je over een academisch werk- en denkniveau beschikt. Maar de aansluiting op de praktijk vinden wij ook belangrijk. Daarom is dat een belangrijk onderdeel van je opleiding. 

Academische professional

Je ontwikkelt je bij ISW tot academische professional die zich snel in problemen kan verdiepen en goede analyses maakt. Je bent een spin in het web en een bruggenbouwer. Na de bachelor gaan de meeste studenten een master volgen. Na afronding van je bacheloropleiding en aansluitende master kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag. Je kunt door in de wetenschap of je zoekt een baan in het bedrijfsleven of in de beleids- of adviessector. Ook kun je terecht in de communicatie of in het onderwijs. Het ligt er maar net aan in welke richting jij kiest.

Aansluitende masters

De meeste studenten gaan na het behalen van hun bachelordiploma door met een master. Zo kun je je verder specialiseren in een onderwerp dat jou aanspreekt. Na afronding van je master kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag. Meer over het beroepsperspectief lees je verder op deze pagina.

Promoveren

Wanneer je een masterprogramma hebt afgerond en je zeker weet dat je verder wilt als onderzoeker, kun je ervoor kiezen om te promoveren in jouw vakgebied. Een promotietraject duurt vier jaar en wordt afgesloten met een proefschrift waarmee je promoveert tot doctor (dr.). Promovendi - ook wel PhD's genoemd - leveren een belangrijke bijdrage aan het Utrechtse onderzoek.

Beroepen

Afgestudeerde ISW'ers vind je overal. Ze werken bijvoorbeeld als onderzoeksmedewerker op het gebied van alcohol- en drugspreventie, jeugdzorg of integratie, ze doen advieswerk op terreinen als arbeid, opleiding, consultancy en training, of ze zijn werkzaam op beleids- en communicatieafdelingen van diverse organisaties zowel bij de overheid als in de commerciële sector.

Voorbereiden op de arbeidsmarkt

Grafische visualisatie van een vrouw staand bij een ladder. Verder staat er de volgende tekst: FSW Career Services presenteert What's Next?! Explore your future.

Ieder jaar wordt er voor studenten het evenement What’s Next?! georganiseerd om je te helpen met het oriënteren en voorbereiden op vervolgstudies, stages en de arbeidsmarkt. Gedurende twee weken kun je allerlei gratis workshops bijwonen waarin je begeleiding krijgt bij het plannen van je toekomst en nieuwe skills leert die goed van pas kunnen komen na je studie. Neem hier alvast een kijkje.