Meeloopdagen

Wat is een meeloopdag?

Op een meeloopdag neemt een student jou samen met de andere deelnemers mee om een college te volgen. Daarnaast volg je bijvoorbeeld een workshop Interactieve Systemen waarin je nadenkt over het maken van eigen ICT-oplossing, hoe je website's indeelt en gebruiksvriendelijk maakt en waarom dit zo belangrijk is. 

Tijdens de meeloopdag is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen aan informatiekundestudenten en de studieadviseur. Ben je geïnteresseerd in de dubbele bachelor Informatiekunde en Informatica? Schrijf je dan in voor deze meeloopdag. 

Voor wie?

Meeloopdagen zijn bedoeld voor 5- of 6-vwo'ers die (bij voorkeur) een Bachelor Open Dag hebben bezocht en die serieus overwegen Informatiekunde in Utrecht te gaan studeren.

Hoe en wanneer (online) meelopen?

Vanwege het coronavirus is besloten om alle voorlichtingsactiviteiten van de Universiteit Utrecht voorlopig in een online vorm aan te bieden. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed kunt blijven oriënteren, ook op afstand, hebben we een Online Meeloopdag ontwikkeld. Vanuit je thuisomgeving volg je via een veilig online platform samen met andere studiekiezers een online hoor- en/ of minicollege, een online (computer)practicum of werkcollege en staan studentvoorlichter Victor Severijns en studieadviseur Pien van Leengoed voor je klaar in de live Q&A om al je vragen te beantwoorden.

Data van de eerstvolgende (online) meeloopdagen:

Informatiekunde Informatica en Informatiekunde
  • nieuwe data volgt in september/oktober 2021
  • nieuwe data volgt in september/oktober 2021

 

Aanmelden

Je kunt je tot één week voor de meeloopdag aanmelden. Als je je na de sluitingsdatum aanmeldt, kom je op de reservelijst terecht.

Meer informatie

Neem contact op met de coördinator meeloopdagen Victor Severijns.

U-talent Masterclasses

Zit je in de bovenbouw van het vwo en ben je op zoek naar extra verdieping? Dan kun je (online) masterclasses volgen bij de Universiteit Utrecht. Masterclasses bestaan uit een mengeling van praktisch werk, colleges en/of excursies, waarbij:

  • Je 1 of 2 dagen diep op een bepaald onderwerp in gaat; 
  • Je scholieren (online) ontmoet met dezelfde interesse; 
  • Je de universiteit ontdekt; 
  • Masterclasses kunnen helpen bij je studiekeuze of profielwerkstuk.