Waarom in Utrecht

Veel vrije keuze

Driekwart van je major (je hoofdrichting) gaat over informatica. De rest van de opleiding Informatica bestaat uit vrije keuzeruimte die je invult met vakken die aansluiten bij jouw interesses. Dit kunnen ook vakken buiten de informatica zijn, bijvoorbeeld scheikunde, Spaans of filosofie.

Gametechnologie

Ben je geïnteresseerd in het maken van computergames en wil je een universitaire opleiding volgen, dan is Gametechnologie de richting voor jou. Alleen aan de Universiteit Utrecht kun je een dergelijke universitaire richting volgen. Gametechnologie bereidt je voor op een carrière bij een van de vele game-ontwikkelende bedrijven in Nederland en daarbuiten.

Software- en Game project

In het Software/Game project ontwikkelen studenten software of games in een professionele setting. Ze voeren hierbij in teams een opdracht uit voor een opdrachtgever. Het project fungeert als afstudeeropdracht van de bachelor Informatica. De Universiteit Utrecht is hiermee uniek in Nederland!

Meningen van studenten

In Utrecht vragen we studenten aan het eind van hun bachelor Informatica wat ze positief vonden aan hun studie. Onze informaticastudenten noemden de volgende punten:

  • de studie is heel praktijkgericht
  • keuzevrijheid en grote diversiteit van vakken
  • goede faciliteiten, website en studiemateriaal
  • de studie heeft een goede, logische opbouw
  • een goed geregelde dubbele major (= twee diploma's in drie jaar)
  • fijn contact met de docenten

Naar het buitenland

In je vrije keuzeruimte in je rooster kun je driekwart jaar aan een buitenlandse universiteit studeren. We hebben goede contacten met veel universiteiten in het buitenland, van Noorwegen tot Japan en van Spanje tot de Verenigde Staten. Maar je kunt ook tijdens je master voor een stage naar het buitenland gaan.

utrecht_binnenstad_domtoren_paginabreed