Extra uitdaging

Ben je een gemotiveerde student die meer wil? Dan kun je een honoursprogramma volgen en/of een van de dubbele bachelors Informatica en Informatiekunde of Informatica en Wiskunde. Met het dubbele bachelorprogramma behaal je twee diploma's in drie jaar. 

Dubbele bachelor

Bij het dubbele bachelorprogramma Informatica en Informatiekunde word je opgeleid tot een brede professional die zowel software ontwikkelt als zorgt voor de uitrol hiervan binnen een organisatie. Tijdens deze uitrol staat de eindgebruiker centraal. Dus vind jij beide richtingen interessant en kun je het aan? Kies dan niet, maar combineer! De dubbele bachelor Informatica en Wiskunde is interessant als je structuren wilt ontrafelen en problemen wilt analyseren met behulp van logische gedachtestappen, die je vervolgens in een ontwerp of computerprogramma vormgeeft.

Omarm je nieuwsgierigheid

De Universiteit Utrecht biedt diverse honoursprogramma's voor studenten die op zoek zijn naar extra kansen om hun nieuwsgierigheid te voeden en zich persoonlijk te ontwikkelen. Honoursprogramma's worden gevolgd naast de reguliere bacheloropleiding. Er zijn zowel facultaire als universiteitbrede honoursprogramma's.

Facultaire honoursprogramma

Facultaire honoursprogramma's bieden meer diepgang in je eigen vakgebied. Hier krijgen studenten de gelegenheid om zich meer te concentreren op persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen hun eigen discipline. Informatie over facultaire honoursprogramma's vind je op deze pagina.

Binnen het honoursprogramma kregen we in ons tweede jaar de kans om een project te kiezen waaraan we in groepen zouden werken. Hierbij leerden we effectief samenwerken met een opdrachtgever.

Wat levert het mij op?

Honoursonderwijs volg je omdat je graag meer uit je studie wilt halen. Het is leuk en leerzaam om dit samen met gelijkgestemde studenten te doen. Voor later staat het natuurlijk goed op je cv. Je hebt zo een streepje voor bij het solliciteren naar een baan. Na afronding ontvang je een officieel honourscertificaat en een honoursaantekening in het Internationaal Diploma Supplement.

Meer weten?

Universiteitsbrede honoursprogramma's

In deze interdisciplinaire programma’s krijgen studenten de kans om hun diverse interesses te verkennen terwijl ze samenwerken met studenten uit verschillende vakgebieden aan uiteenlopende maatschappelijke en academische vraagstukken. Hiermee ontwikkelen studenten de vaardigheid om complexe maatschappelijke kwesties te benaderen vanuit een breder perspectief. In een steeds meer onderling verbonden wereld is het vermogen om samen te werken met mensen uit diverse vakgebieden een essentiële vaardigheid. Na voltooiing van deze honoursprogramma’s ontvangen de studenten een honourscertificaat tijdens een feestelijke ceremonie. De volgende programma's worden aangeboden:

Voor meer informatie over honours programma's aan de UU, ga naar de Honours College website, de honours Instagram of stuur een e-mail naar honourscollege@uu.nl.