Ervaringen

Bernadet Klein Wassink, student

Ik vond het moeilijk om een bachelor te kiezen, omdat ik veel opleidingen leuk vond. Uiteindelijk heb ik een lijst gemaakt van de bachelors die mij het leukst leken. Door de open dagen werd dit lijstje tot Wiskunde, Engels en Informatica teruggebracht. Uiteindelijk koos ik voor de dubbele bachelor Informatica en Wiskunde bij de Universiteit Utrecht, want dan kon ik twee studies van mijn lijstje combineren.

Een leuke groep hardwerkende mensen

De dubbele bachelor bestaat uit een leuke groep hardwerkende mensen. In deze groep ken ik iedereen en kan ik ook een goede vriendschap met iedereen onderhouden. Het is erg fijn samenwerken. Ook vind ik het leuk dat ik aan de slag ga met iets wat mij erg interesseert en goed ligt. Nieuwe studenten moeten niet bang zijn dat de werkdruk te hoog is. Met de dubbele bachelor investeer je ook in je toekomst en met goed plannen is de werkdruk goed te overzien.

Zonder Wiskunde zou Informatica niet bestaan

In de huidige maatschappij kunnen we niet meer zonder de combinatie van Informatica en Wiskunde. Kijk maar eens naar je computer, telefoon, bankpas, OV-chipkaart of naar de machines in huis die op software werken. Dan zie je waarom Informatica belangrijk is. Wiskunde is nodig om Informatica te laten werken. Zonder Wiskunde zou Informatica zelfs niet kunnen bestaan. Daarom is de combinatie van deze twee bachelors zo relevant.

Een goede keus

Ik zou deze dubbele bachelor aanraden voor mensen die geïnteresseerd zijn in Informatica en Wiskunde en graag beide studies willen doen. Maar ook voor mensen die nog niet zeker weten welke studie ze willen volgen, is dit een goede keus. Immers, je kan altijd met de één of de ander stoppen (of later er bij nemen). Na mijn studie wil ik eerst een master doen en dan gaan werken of misschien een PhD doen. Dat weet ik nog niet zeker.