Ervaringen

Tieke Stellingwerf, student dubbele bachelor

"Na verschillende studiewijzers ingevuld te hebben, kwam ik er achter dat Informatica voor mij de beste studie was. Ik besloot dan ook deze studie te gaan doen, maar bleef ergens toch twijfelen. Ik miste namelijk het sociale aspect. Uiteindelijk kwam ik op de website van Universiteit Utrecht de dubbele bachelor met Informatiekunde tegen en ik wist gelijk dat dit de opleiding voor mij was.

Het beste voor klant en gebruiker

Het leukste aan de dubbele bachelor is dat je niet alleen leert hoe je een applicatie moet programmeren, maar ook hoe je deze het beste voor de klant en gebruiker kunt ontwerpen. Ook vind ik het erg prettig dat je niet alleen aan het programmeren bent, maar ook de helft van de tijd actief en creatief bezig bent.

Werken aan de toekomst

Met deze dubbele bachelor mag je letterlijk werken aan de toekomst. Alles om ons heen wordt steeds meer gedigitaliseerd en daar hebben mensen met een Informatica en Informatiekunde diploma een grote rol in. Het mooie van beide studies samen is dat je hierbinnen heel veelzijdig bent en eigenlijk alles kunt doen wat je wilt. Zo wil ik na mijn studie graag beide studies combineren door bijvoorbeeld als Front-End Developer of Product Owner te gaan werken.

Ik zou niet zonder één van de twee kunnen

Als ik opnieuw zou moeten kiezen, zou ik de dubbele bachelor weer opnieuw kiezen. Mijn interesse ligt op het raakvlak van de twee en ik zou echt niet zonder één van de twee kunnen. Mocht je dus bereid zijn om net wat harder te werken, met daar tegenover de beloning van twee bachelors en een breed beeld van de werkrichting, dan kan ik de dubbele bachelor zeker aanraden!"