Games ontwikkelen en informatica

Lekker de hele dag gamen en daar uiteindelijk je brood mee verdienen? Dat is niet waar Gametechnologie om draait, je gaat bij deze richting juist zelf aan de slag met het programmeren van games! Gametechnologie bereidt je voor op een carrière bij een van de vele game-development bedrijven in Nederland en daarbuiten. Ben je geïnteresseerd in het maken van computer games en wil je een universitaire opleiding volgen, dan is Gametechnologie de studierichting voor jou. Alleen aan de Universiteit Utrecht kun je een dergelijke universitaire richting volgen. Je volgt Gametechnologie als onderdeel van de bachelor Informatica.

“Je doet simpelweg een variant op Informatica, die zich focust op games: je houdt je bezig met de technieken erachter, zoals artificial intelligence en graphics.”
Mandy Filet, student Gametechnologie

Games leren maken

Je leert meer over bijvoorbeeld computer graphics en het modelleren van virtuele werelden en animatie van karakters. Maar naast de graphics speelt ook kunstmatige intelligentie een belangrijke rol, want gamekarakters en computertegenstanders dienen intelligent gedrag te vertonen. Ook belangrijk is dat games tegenwoordig vaak via wereldwijde netwerken gespeeld worden en daar komt heel wat bij kijken, zoals de opslag van de game state, privacy, versleuteling van gegevens en efficiënte algoritmen.

Je volgt vakken over al deze onderwerpen, maar in je derde jaar wordt het hoog tijd om zelf een uitgebreide game te maken! In een groepje ga je aan de slag voor een externe opdrachtgever en laat je zien wat je kunt. Kort daarna studeer je af met een bachelordiploma Informatica, met een speciale aantekening Gametechnologie. Dan trek je de wijde wereld in met als vraag: wat voor soort games ga ik ontwikkelen? Serious gaming, virtual reality, games voor de pc, nintendo of apps, of ga je je kennis van gametechnologie verder uitdiepen in een master op dit gebied?

Wil je je verder verdiepen in dit programma? Bezoek de Bachelor Open Dag of kom een dagje studeren op een van de Meeloopdagen. Nog meer vragen? Kijk op de Contact-pagina.

  • Mandy Filet, student Gametechnologie
    "Ik heb gekozen voor de studierichting Gametechnologie omdat ik graag techniek met creativiteit wilde combineren."
  • Jinny Scholte, student informatica
    "Van de keuze om informatica te gaan studeren heb ik geen dag spijt gehad en het is nu 3 jaar later!"

Samenvatting

Vorm:
Voltijd
Voertaal:
Nederlands
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten:
180
Begin:
September
Collegegeld:
  • Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2022-2023): € 2.209
  • Instellingstarief 2022-2023: € 12.336 (EU), € 14.000 (niet-EU)
Aangeboden door:
Bètawetenschappen
Titulatuur: Dit bachelorprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
BSc (Bachelor of Science)
Croho-code:
56978