Ervaringen

 • "Elk jaar heb je vakken waarbij je samenwerkt met studenten uit verschillende richtingen, om duurzaamheidsproblemen van alle kanten te analyseren en op te lossen."

  Lotte Bakker

  Lotte Bakker

  "Tijdens de laatste jaren van mijn middelbare schoolcarrière begon ik na te denken over mogelijke bachelor studies. Dit was voor mijn een uitdaging; ik was geïnteresseerd in veel verschillende dingen, uiteenlopend van natuurkunde tot geschiedenis. Ik begon dan ook te kijken naar relatief brede studies waarbij wel specialisatie mogelijk was. Toevallig kwam de bachelor Global Sustainability Science (GSS) op mijn pad, een vrij nieuwe studie met veel verschillende richtingen.

              Ik heb daarna geen seconde spijt gehad van mijn beslissing. Naast dat GSS een brede studie is - je kan je focussen op de politieke aspecten maar ook op de meer natuurkundige energietransitie - is er ook veel interactie tussen de richtingen. Elk jaar heb je vakken waarbij je samenwerkt met mensen uit verschillende richtingen, om duurzaamheidsproblemen van alle kanten te analyseren en proberen op te lossen.

              Ben jij geïnteresseerd in duurzaamheid en om samen te werken met studenten van over de hele wereld om jouw steentje bij te dragen aan de oplossing? Dan is GSS iets voor jou! Naast de vele interessante colleges en werkgroepen is er ook veel ruimte voor contact met je medestudenten. Binnen GSS heb ik mijn plek gevonden tussen alle vriendelijke en open-minded studenten. Ik weet zeker dat jij je plekje hier ook zal vinden!"

 • ‘’De verschillende opvattingen over duurzaamheid zorgen voor een mix van dynamische ideeën zodat er interessante discussies plaatsvinden’’

  Droovi de Zilva

  ''Wil je betrokken zijn bij de toekomst van onze planeet? Ben je geïnteresseerd in het verkrijgen van brede kennis over wereldwijde duurzame issues en wil je deel uitmaken van de oplossing? Dan is Global Sustainability Science de studie voor jou! Kom en wordt onderdeel van de toekomstige generatie van wereldleiders in duurzaamheid.

  Het leren over alle problemen en hoe je deze kunt oplossen om zo bij te dragen aan verandering op lokale en globale schaal is spannend en interessant. Je krijgt een brede kennisbasis van de belangrijkste onderwerpen en verkrijgt daarnaast kennis binnen je specifieke track. Ook bieden de keuzevakken jou flexibiliteit om zelf nieuwe onderwerpen te ontdekken en zelfs je kennis toe te passen buiten het veld van duurzaamheid.

  Je zult omringd worden met studenten die verschillende opvattingen hebben over duurzaamheid, wat zorgt voor een mix van dynamische ideeën zodat er interessante discussies plaatsvinden.

  Global Sustainability Science, samen met de gedreven studenten en gepassioneerde leraren, geeft jou wat je nodig hebt om deel uit te maken van de duurzaamheidsbeweging. Het is een perfect begin voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid.''

 • ‘’Ik wil problemen niet oplossen, maar juist voorkomen’’

  Mathijs van Leeuwen

  ''Tijdens mijn middelbare school reflecteerde ik veel over wat mijn doelen en wensen waren voor de toekomst. Desondanks duurde het een tijdje voordat ik zeker wist wat ik wilde doen. Ik twijfelde een tijd lang tussen geneeskunde en GSS, maar ineens werd het duidelijk. Ik wilde problemen niet oplossen, maar juist voorkomen. Sinds ik deze realisatie had, was de keuze niet moeilijk meer.

  GSS richt zich op duurzaamheid en is erg toekomstgericht, maar dit is niet de enige reden dat ik GSS zo leuk vind. Sinds ik klein was, vond ik verschillende onderwerpen al interessant en het opdoen van brede kennis wordt vervuld door de multidisciplinaire aanpak van onze studie. Zo kun je elementen van sociale wetenschappen combineren met natuurwetenschappen en brainstormen over ideeën die wellicht onze planeet kunnen redden. Het studeren van GSS in Utrecht heeft me alles gebracht wat ik hoopte wanneer ik mijn studie koos.''

 • ‘’Het bied je de kans verschillende gebieden van interesse te ontdekken met duurzaamheid als basis’’

  Elena Benfield

  ''Heel mijn leven ben ik al geïnteresseerd geweest in verschillende dingen. Ik dacht eerst International Business te willen studeren, maar realiseerde me toen dat ik een passie had voor duurzaamheid. Toch kon ik mijn interesse voor business niet volledig opgeven. Ik vond GSS doordat ik naar cursussen zocht in Europa die duurzaamheid en het sociale aspect hiervan combineren. Wat we nu nodig hebben voor een duurzame toekomst zijn sociale en politieke veranderingen. Dit is ook waarom ik GSS zo leuk vind, aangezien het je de kans biedt verschillende gebieden van interesse te ontdekken met duurzaamheid als basis.

  Een andere reden dat ik een studie in Nederland heb gekozen is omdat er zeer goed Engels wordt gesproken. Als internationaal student kwam ik helemaal alleen vanuit Japan, maar ik werd onwijs vriendelijk ontvangen in mijn eerste maanden. Utrecht is een stad waar je je gelijk welkom voelt, die erg vriendelijk is voor studenten is en die druk is, maar niet te druk is. Ik zou nergens anders willen studeren. Ik heb zo veel lieve, vriendelijke en inspirerende mensen ontmoet in deze bachelor. Dit is dan ook een belangrijke reden dat ik mijn bachelor zo onwijs leuk vind.''