Ervaringen

Héla

“Door de internationale omgeving kom je in contact met mensen van over de hele wereld om ervaringen te delen en nieuwe perspectieven te ontdekken.”

Ik ben zelf al vroeg begonnen met het oriënteren op verschillende opleidingen, omdat ik wist dat een studiekeuze maken heel lastig zou worden. Aangezien ik iemand ben met verschillende interesses, uiteenlopend van politiek tot scheikunde tot ook economie, had ik geen idee waarin mijn professionele toekomst zou schuilen. Maar vanaf het moment dat ik Global Sustainability Science (GSS) had ontdekt, was ik verkocht. Tijdens de meeloopdag had ik de kans de gepassioneerde en warme sfeer mee te maken en omringd te zijn door open-minded mensen met dezelfde idealen als ik.

Bij GSS streeft iedereen naar een betere toekomst en zijn we niet bang onze handen hiervoor vies te maken. De opleiding biedt vijf tracks ter specialisatie maar heeft nog veel overlap ertussen waardoor je leert over verschillende disciplines. Ik heb gekozen voor de politieke track om me te focussen op de sociale aspecten van duurzaamheid en het welzijn van de gemeenschap, en ik heb me nog nooit zo thuis gevoeld!

GSS biedt veel flexibiliteit in het studieplan, keuzevakken en minors. Ik denk er nu ook aan om een semester in het buitenland te studeren! Als jij een verantwoordelijkheid voelt tegenover de planeet en je medemens, en als je problemen wilt oplossen en voorkomen, dan is deze opleiding perfect voor jou!

Droovi

''De verschillende opvattingen over duurzaamheid zorgen voor een mix van dynamische ideeën zodat er interessante discussies plaatsvinden.''

Wil je betrokken zijn bij de toekomst van onze planeet? Ben je geïnteresseerd in het verkrijgen van brede kennis over wereldwijde duurzame issues en wil je deel uitmaken van de oplossing? Dan is Global Sustainability Science de studie voor jou! Kom en word onderdeel van de toekomstige generatie van wereldleiders in duurzaamheid.

Het leren over alle problemen en hoe je deze kunt oplossen om zo bij te dragen aan verandering op lokale en globale schaal is spannend en interessant. Je krijgt een brede kennisbasis van de belangrijkste onderwerpen en verkrijgt daarnaast kennis binnen je specifieke track. Ook bieden de keuzevakken jou flexibiliteit om zelf nieuwe onderwerpen te ontdekken en zelfs je kennis toe te passen buiten het veld van duurzaamheid.

Je zult omringd worden met studenten die verschillende opvattingen hebben over duurzaamheid, wat zorgt voor een mix van dynamische ideeën zodat er interessante discussies plaatsvinden.

Global Sustainability Science, samen met de gedreven studenten en gepassioneerde leraren, geeft jou wat je nodig hebt om deel uit te maken van de duurzaamheidsbeweging. Het is een perfect begin voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid.

Lotte Bakker
Lotte

''Elk jaar heb je vakken waarbij je samenwerkt met studenten uit verschillende richtingen, om duurzaamheidsproblemen van alle kanten te analyseren en op te lossen.''

Tijdens de laatste jaren van mijn middelbare schoolcarrière begon ik na te denken over mogelijke bachelor studies. Dit was voor mijn een uitdaging; ik was geïnteresseerd in veel verschillende dingen, uiteenlopend van natuurkunde tot geschiedenis. Ik begon dan ook te kijken naar relatief brede studies waarbij wel specialisatie mogelijk was. Toevallig kwam de bachelor Global Sustainability Science (GSS) op mijn pad, een vrij nieuwe studie met veel verschillende richtingen.

Ik heb daarna geen seconde spijt gehad van mijn beslissing. Naast dat GSS een brede studie is - je kan je focussen op de politieke aspecten maar ook op de meer natuurkundige energietransitie - is er ook veel interactie tussen de richtingen. Elk jaar heb je vakken waarbij je samenwerkt met mensen uit verschillende richtingen, om duurzaamheidsproblemen van alle kanten te analyseren en proberen op te lossen.

Ben jij geïnteresseerd in duurzaamheid en om samen te werken met studenten van over de hele wereld om jouw steentje bij te dragen aan de oplossing? Dan is GSS iets voor jou! Naast de vele interessante colleges en werkgroepen is er ook veel ruimte voor contact met je medestudenten. Binnen GSS heb ik mijn plek gevonden tussen alle vriendelijke en open-minded studenten. Ik weet zeker dat jij je plekje hier ook zal vinden!

Mathijs

''Ik wil problemen niet oplossen, maar juist voorkomen.''

Tijdens mijn middelbare school reflecteerde ik veel over wat mijn doelen en wensen waren voor de toekomst. Desondanks duurde het een tijdje voordat ik zeker wist wat ik wilde doen. Ik twijfelde een tijd lang tussen geneeskunde en GSS, maar ineens werd het duidelijk. Ik wilde problemen niet oplossen, maar juist voorkomen. Sinds ik deze realisatie had, was de keuze niet moeilijk meer.

GSS richt zich op duurzaamheid en is erg toekomstgericht, maar dit is niet de enige reden dat ik GSS zo leuk vind. Sinds ik klein was, vond ik verschillende onderwerpen al interessant en het opdoen van brede kennis wordt vervuld door de multidisciplinaire aanpak van onze studie. Zo kun je elementen van sociale wetenschappen combineren met natuurwetenschappen en brainstormen over ideeën die wellicht onze planeet kunnen redden. Het studeren van GSS in Utrecht heeft me alles gebracht wat ik hoopte wanneer ik mijn studie koos.