Duurzaamheid is ingewikkeld. Want hoe gedijen mensen en natuur naast elkaar op onze snel veranderende planeet? Door vanuit diverse standpunten te kijken naar duurzaamheidsvraagstukken op lokaal, regionaal en mondiaal niveau, leer je adviezen bedenken voor een groenere toekomst. Als kritische denker snap je straks dus niet alleen de theorie, maar je vergaart ook vaardigheden die daadwerkelijk voor transitie kunnen zorgen. Ben jij klaar om je steentje bij te dragen?

5
studiepaden voor extra verdieping
25%
van je vakken zijn keuzevakken

De juiste balans

Om je voor te bereiden op jouw toekomst als professionele gesprekspartner, bruggenbouwer en oplosser, biedt Global Sustainability Science een uitgebalanceerd pakket van zowel bèta- als gammavakken en interdisciplinaire, ofwel combinatievakken. En dat is niet zomaar. Met bètavakken, zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde, krijg je namelijk inzicht in natuurlijke, biochemische en hydrologische processen (kringloop van water) die de aarde draaiende houden. Gammavakken, zoals bestuurskunde, economie en innovatie leren je hoe sociaaleconomische processen bijdragen aan oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken. Het programma biedt verschillende tracks voor specialisaties, zodat je het programma kunt afstemmen op je eigen voorkeuren.

Bekijk het volledige studieprogramma

Dit heb je (niet) nodig

Heb je Wiskunde A of B plus minimaal twee van de vakken: Natuurkunde, Scheikunde, Biologie of Economie in je vakkenpakket? Dan ben je toelaatbaar tot onze opleiding. Aardrijkskunde is dus geen vereiste.

Bekijk alle toelatingseisen

Waarom Global Sustainability Science in Utrecht?

Spoiler: Utrecht is gewoon een supergezellige studentenstad met altijd wat te doen. Maar buiten dat zijn er nog meer redenen om voor Global Sustainability Science in Utrecht te kiezen:
 

  • In drie jaar tijd werk je aan een brede basis. Zo kies je uit veel verschillende vakken, zet je een eigen onderzoek op, werk je in groepsverband en leer je gedegen adviezen geven. Daarnaast specialiseer je steeds meer in een onderwerp naar keuze en ben je straks absoluut klaar voor je master of baan.
  • Voor extra verdieping en specialisatie kies je na je eerste jaar een persoonlijk studiepad. Zo geef je zelf invulling aan jouw opleiding.
  • Duurzaamheid gaat de hele wereld wat aan. Daarom is deze studie volledig in het Engels. Dat maakt de opleiding ook toegankelijk voor internationale studenten én docenten! Met een vwo-diploma is je voorkennis van het Engels ruim voldoende. Tijdens je studie heb je toegang tot verschillende hulpmiddelen om je Engelse taalvaardigheden te verbeteren, waaronder de cursus Academic Writing and Presenting, Skills Lab (schrijftips) en de hulp van docenten. Dus binnen een paar maanden is Engels lezen en schrijven voor jou een piece of cake.
  • Jouw docenten zijn actief betrokken bij het Copernicus Institute of Sustainable Development. Dit instituut is in 2020 door internationale experts uitgeroepen tot koploper op het gebied van duurzaamheid in Nederland en behoort tot de wereldtop op dit terrein. Ze doen onderzoek naar actuele duurzaamheidsthema’s en zijn altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen. Op die manier sta jij als student direct in verbinding met internationale vraagstukken die nu en in de toekomst spelen.
  • De actieve studievereniging Storm organiseert wekelijks activiteiten. Van borrels en sportevenementen tot symposia en lezingen. Vervelen hoeft dus niet!

Studie in Cijfers

Wil je deze studie vergelijken met het landelijk gemiddelde van deze opleiding? Bekijk de resultaten van Studie in Cijfers. Bron: Studiekeuze123.

Chat met onze studenten

Ben je benieuwd hoe het is om Global Sustainability Science in Utrecht te studeren? Vraag het onze studenten via onderstaande chatfunctie.

In het kort

Diploma: 
BSc (Bachelor of Science)
Voertaal: 
Engels
Studievorm: 
Voltijd
Studieduur: 
3 jaar
Start: 
September
Collegegeld: 
Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2024-2025): € 2.530

Instellingstarief 2024-2025: € 14.128 (EU), € 16.034 (niet-EU)

Meer informatie over collegegeld
Toelating: 
Matching
Croho code: 
56987