Waarom in Utrecht

Beste van het land

Geschiedenis heeft de eerste plek behaald in de Keuzegids Universiteiten 2017. De docenten, maar ook de studielast en de mate waarin je academische vaardigheden ontwikkelt krijgen een goede beoordeling.

Politieke geschiedenis en internationale betrekkingen

In Utrecht zijn politieke geschiedenis en internationale betrekkingen onderdeel van de opleiding Geschiedenis. Twijfel je dus nog tussen Politicologie, Internationale Betrekkingen en Geschiedenis, kom dan deze kant op. Hier krijg je het allebei.

Engelse variant: History

Lijkt het je leuk om de studiestof in het Engels te bestuderen en ook je eigen bevindingen mondeling en schriftelijk in die taal te presenteren? In Utrecht heb je met de bachelor History de mogelijkheid om de opleiding Geschiedenis in het Engels te volgen. Voor de vaste bachelorvakken is dit de voertaal. Wil je het hele bachelorprogramma in het Engels volgen, dan kun je ook nog kiezen voor Engelstalige keuzevakken.

Buitenland 

De opleiding Geschiedenis heeft veel contacten met buitenlandse partner-universiteiten (onder andere Londen, Praag, Dublin, Wenen, Uppsala, Berlijn) en stimuleert studenten een tijdje in het buitenland te studeren. Verder organiseren studenten zelf reizen naar historisch interessante steden. Soms ga je ook voor je studie de grenzen over: bij sommige cursussen hoort een excursie bij het programma.

Studievereniging UHSK

De Utrechtse Historische Studenten Kring (UHSK) is een actieve studievereniging voor studenten Geschiedenis. De UHSK organiseert veel studiegerelateerde activiteiten: lezingen, excursies (bijvoorbeeld naar de Tweede Kamer) en politieke cafés. Vaak gebeurt dit in samenwerking met docenten, zodat je ook hen beter leert kennen. Daarnaast verkoopt de UHSK studieboeken met korting aan leden en zorgt zij voor de nodige ontspanning. Denk aan sporttoernooien, toneel, feestjes, gala's en studiereizen.

Extra uitdaging

Wil je meer uit je studie halen en je talenten ontwikkelen? Bij Geschiedenis in Utrecht kun je honoursonderwijs volgen. Dit is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. Lees meer over het honoursonderwijs van Geschiedenis. 

En tot slot...de stad zelf!

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. Je krijgt les in het centrum van Utrecht, in monumentale panden rondom de Domkerk, op loopafstand van het station en de Universiteitsbibliotheek.

Utrecht is een echte studentenstad met veel en divers aanbod op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd (UIT), op kamers gaan, studentenorganisaties, cultuur en sport, en uitgaan in Utrecht.

Domkerk, Utrecht