Ben jij breed ge√Įnteresseerd en heb jij altijd al meer willen weten over zowel het verleden als het heden? Dan is de opleiding Geschiedenis wellicht een goede match voor jou!

Geschiedwetenschap

Onze studenten beantwoorden √°l jouw vragen!

Geschiedenis gaat niet alleen over vroeger, maar ook over 'nu'. Zonder kennis van het verleden, kun je immers het heden niet begrijpen. Door bronnen te verzamelen en die te analyseren en interpreteren, verwerf je kennis. We leren je daarnaast om met verschillende visies naar het verleden te kijken.

Twee tracks

In jaar 1 bestudeer je de gehele geschiedenis. Vanaf het tweede jaar kun je via de track Geschiedenis verdergaan met bestuderen van historische achtergronden en gebeurtenissen. Wil je onderzoek doen naar actuele internationale kwesties en hun historische achtergrond? Dan kun je ook kiezen voor de track Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief. Met die kennis kun je verder in onze masters. 

Geschiedenis is geen jaartallen uit je hoofd leren. Je leert te begrijpen waarom de wereld werkt zoals die werkt. Je leert o.a. over politieke ideologie√ęn, mensenrechten, Europese integratie en meer...

Eric-Jan Pouw is student
Eric-Jan Pouw is student

Een voorproefje

Wil je weten hoe het is om Geschiedenis te studeren? Bekijk dan dit college van Beatrice de Graaf (hoogleraar Internationale Betrekkingen) of het college van Maarten Prak (emeritus professor Economische en Sociale Geschiedenis). De colleges zijn onderdeel van de  'Universiteit van Nederland'-serie. Wil je meer weten? Meld je dan aan voor de studie!

Je moet Geschiedenis in Utrecht studeren, omdat

  • in Utrecht politieke geschiedenis en internationale betrekkingen onderdeel zijn van de opleiding Geschiedenis. Twijfel je dus nog tussen Politicologie, Internationale Betrekkingen en Geschiedenis? Kom dan deze kant op!

  • je de studie ook in het Engels kunt volgen. Niet alleen de¬†verplichte vakken en colleges zijn in het Engels, je presenteert ook je kennis en werk in die taal, zowel mondeling als schriftelijk. Deins je¬†hier niet voor terug?

  • je dan je horizon kunt verbreden.¬†‚ÄčBreng je kennis in de praktijk tijdens een stage of ga¬†letterlijk een stapje verder door¬†in het buitenland te studeren. In ons¬†studieprogramma¬†bieden we je hiervoor graag de ruimte.¬†

  • je lid kunt worden van Studievereniging UHSK. Zij organiseren activiteiten zoals lezingen, excursies,¬†sporttoernooien, toneel, feestjes, gala's, studiereizen en politieke caf√©s.¬†

  • je dan in bruisend en sfeervol Utrecht studeert.¬†Je krijgt les in het centrum, in monumentale panden rondom de Domkerk. Lees meer over¬†de Utrechtse Introductietijd,¬†op kamers¬†gaan,¬†studentenorganisaties,¬†cultuur en sport¬†en¬†uitgaan.

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de opleiding Geschiedenis een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt.

In het kort

Diploma: 
BA (Bachelor of Arts)
Voertaal: 
Nederlands
Studievorm: 
Voltijd
Studieduur: 
3 jaar
Start: 
September
Collegegeld: 
Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief ‚Äď voltijd 2023-2024): ‚ā¨ 2.314

Instellingstarief 2023-2024: ‚ā¨ 10.365 (EU), ‚ā¨ 11.523 (niet-EU)

Meer informatie over collegegeld
Toelating: 
Matching
Croho code: 
56034