Waarom in Utrecht

De maatschappij verandert in razend tempo. Via onze smartphones zoeken we onze eigen gezondheidsinformatie. Als samenleving worden we steeds ouder, diverser en mobieler. Geneeskunde in Utrecht leert je omgaan met de maatschappij van de toekomst en zorgt ervoor dat jij Fit for the Future bent.

Draai in je derde jaar al mee in de medische zorg

Geneeskunde in Utrecht is de enige Nederlandse geneeskundeopleiding die studenten zo vroeg in de opleiding laat meelopen in de medische zorg. Tijdens een coschap leer je al in je derde bachelorjaar over huisartsgeneeskunde, interne geneeskunde en chirurgie in de huisarts- en ziekenhuispraktijk.

UMC Utrecht

De Utrechtse opleiding Geneeskunde volg je in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, één van de grootste en meest vooraanstaande gezondheidscentra in Nederland. In het UMC Utrecht vindt zorg en onderzoek plaats binnen de thema’s:

  • Hart en vaten
  • Hersenen
  • Infectie & Immuniteit
  • Kanker
  • Regeneratieve geneeskunde en stamcellen
  • Kinderen

Studentbetrokkenheid

Studenten zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van onze opleiding. Ook jij kunt bijdragen aan de opleiding via verschillende commissies en vertegenwoordigingen.

Studieverenigingen

Maak alvast kennis met de studievereniging van Geneeskunde MSFU “Sams”. Via de studievereniging kun je bijvoorbeeld je boeken goedkoper krijgen. De vereniging organiseert allerlei activiteiten, zoals excursies, workshops en een medisch congres.

De studievereniging IFMSA is internationaal actief. Zij dragen bij aan projecten, professionele ontwikkeling van vrijwilligers en hebben een nauwe samenwerking met sociale partners in de regio en het UMC Utrecht.

Honoursprogramma

Word je graag uitgedaagd? Haal het beste uit jezelf met het honoursonderwijs van de opleiding Geneeskunde. Het honoursprogramma wil jou als geneeskundestudent vroeg in de opleiding prikkelen om met je eigen ambities aan de slag te gaan via onderzoek en maatschappelijke thema’s. 

Loopbaan

Wat wil je worden als je klaar bent met de opleiding? Die vraag willen we samen met jou gaan beantwoorden. Career Services biedt trainingen, online tests, loopbaanadviesgesprekken, een cv-check en toegang tot een netwerk van afgestudeerden, bedrijven en organisaties.