Toelating en aanmelden

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om erachter te komen of je toelaatbaar bent voor deze opleiding en wat je nodig hebt om je aan te melden.

Toelating

Bekijk hier of je toelaatbaar bent voor deze opleiding. Kies daarvoor de situatie die voor jou geldt.

Wat heb je voor diploma?

Selectie

Geneeskunde is een opleiding met een numerus fixus. Dat betekent dat niet iedereen die Geneeskunde wil studeren, kan worden toegelaten.

Voor het studiejaar 2023 - 2024 zijn er 304 plaatsen in Utrecht. Toelating is alleen mogelijk als je uiterlijk 31 augustus voldoet aan de toelatingseisen en succesvol mee hebt gedaan met de selectieprocedure. 

Alles wat je moet weten over de selectieprocedure hebben we voor je op een rij gezet. Als je na het lezen van alle informatie nog vragen hebt, kijken dan bij de veelgestelde vragen onderaan de selectiepagina of neem contact met ons op.

Medicine is a programme with a fixed number of places. In 2023-2024 the number of places at Utrecht University will be 304. This means that not everyone who wishes to study Medicine will be admitted. Admission is only possible with the appropriate diploma in combination with a successful result in the selection procedure.

Bekijk de selectieprocedure

Inschrijven

Bekijk hier hoe jij je kan inschrijven voor deze opleiding.

Ik wil mij aanmelden met:

Keuze gemaakt?

Wil je de bacheloropleiding Geneeskunde gaan volgen? Dan doe je eerst een inschrijvingsverzoek via Studielink.

Meld je aan via studielink