Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van de bacheloropleiding Geneeskunde. We organiseren open dagen en meeloopdagen. Lees ook de ervaringen van studenten die de opleiding al volgen. 

Kom naar de Open Dag

Open dag Biologie

Wil je ontdekken of de bacheloropleiding Geneeskunde bij je past? Bezoek onze Open Dagen op woensdag 1 november (online)vrijdag 17 november (op locatie) of zaterdag 18 november (op locatie).

Informatie over de Open Dagen

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dagen zijn op:

  • woensdag 1 november (online)*
  • vrijdag 17 november (op locatie)*
  • zaterdag 18 november (op locatie)

*Deelname van deze bacheloropleiding is nog niet bevestigd voor deze data. 

Houd mij op de hoogte

Een dag meelopen

Vanaf nu zijn de aanmeldingen voor de meeloopdagen van Geneeskunde in Utrecht 2023-2024 geopend! Tijdens de meeloopdag kan je vragen stellen aan een geneeskundestudent en zal je samen met diegene onderwijs volgen. Je bepaalt samen met de student de dag waarop jij meeloopt.

Let op: je kunt een meeloopdag volgen als je al een (online) open dag hebt bezocht èn voldoet aan één van de volgende items:

  • Je zit nu in 6 vwo.
  • Je hebt het vwo afgerond.
  • Je volgt (of hebt gevolgd) een andere vooropleiding die voldoet aan de toelatingseisen voor deelname aan de selectie Geneeskunde.

Om je aan te melden kan je mailen naar GNK-meeloopdag@umcutrecht.nl. Vermeld daarin in ieder geval het volgende: school + klas en datum van de bezochte open dag.


Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen (oud)studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de bacheloropleiding Geneeskunde een goede keuze is. Lees waarom Silvester en Moska voor Geneeskunde gekozen hebben.

Ik wilde graag naar Utrecht, omdat we hier in het derde jaar al coschappen lopen, we gaan hier snel de praktijk in.

Maak alvast kennis

Studieverenigingen

Maak alvast kennis met de studievereniging van Geneeskunde MSFU “Sams”. Via de studievereniging kun je bijvoorbeeld je boeken goedkoper krijgen. De vereniging organiseert allerlei activiteiten, zoals excursies, workshops en een medisch congres.

De studievereniging IFMSA is internationaal actief. Zij dragen bij aan projecten, professionele ontwikkeling van vrijwilligers en hebben een nauwe samenwerking met sociale partners in de regio en het UMC Utrecht.

Studentbetrokkenheid

Studenten zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van onze opleiding. Ook jij kunt bijdragen aan de opleiding via verschillende commissies en vertegenwoordigingen.