Heb jij altijd al meer willen weten over de taal en cultuur van een van de meest invloedrijke landen in Europa en misschien wel de wereld? Dan is de opleiding Franse taal en cultuur wellicht een goede match voor jou!

Een wereldtaal van formaat

Onze studenten beantwoorden √°l jouw vragen!

Bij ons leer je vanzelfsprekend uitstekend Frans spreken, schrijven, verstaan en lezen. Ook volg je college's over de Franse geschiedenis en samenleving, waardoor je inzicht krijgt in de economie en de politiek in Frankrijk en daarbuiten. Ook kun je deels studeren in het Franstalige buitenland! 

Qu'est-ce que c'est?

Frans is een studie op niveau. Je ontwikkelt belangrijke vaardigheden die op de arbeidsmarkt goed van pas komen. Denk aan onderzoek doen, kritisch nadenken en je eigen mening verwoorden. Jij ontplooit jouw eigen creativiteit en verbeeldingskracht door je in een andere cultuur te verplaatsen en na te denken over ingewikkelde sociale vraagstukken. Op deze manier krijg je kennis van heden en verleden, leer je situaties snel te beoordelen en problemen van verschillende kanten te benaderen. 

Door leuke leraren op de middelbare school dacht ik: ik wil docent Frans worden! Vorig jaar ben ik met alle motivatie van de wereld begonnen aan deze studie, en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van.

JARRISH RAMCHARAN IS STUDENT
Jarrish Ramcharan is student

Bepaal je eigen koers

In Utrecht kun je Frans combineren met tal van andere vakgebieden. Je bepaalt zelf waar je zwaartepunt komt te liggen, zoals: vertalen, geschiedenis, internationale betrekkingen, onderwijs, media, literatuur √≥f economie. En wil je meer uit je studie halen en je talenten ontwikkelen? Dan kun je ervoor kiezen om¬†honoursonderwijs¬†te volgen of een¬†dubbele bachelor¬†te doen. Ook kun je over de grenzen van je eigen bachelor heen kijken... Samen met andere ‚Äėtalen-studenten‚Äô kun je vanaf dit studiejaar namelijk onze¬†unieke en gloednieuwe 'Crossing Borders' - track volgen.¬†

Je moet Franse taal en cultuur in Utrecht studeren, omdat

  • we het 'Babbelade-project' hebben. Je wordt daarin gekoppeld aan een Franssprekende student die Nederlands studeert¬†aan de Belgische Universiteit van Namur, je ontmoet elkaar vaak en onderneemt allerlei¬†activiteiten.¬†Zo leer je √©cht goed Frans spreken!

  • we hecht en kleinschalig zijn, waardoor docenten en studenten elkaar goed kennen.¬†Je werkt in kleine groepen, waardoor docenten het beste in je naar boven kunnen halen. In deze video vertellen onze studenten over de opleiding.

  • je dan lid kunt worden van Studievereniging¬†Cercle.¬†Zij organiseren activiteiten¬†zoals borrels en filmavonden, wijn- en champagneproeverijen, lezingen en theaterbezoeken. Ook gaan ze tweejaarlijks¬†naar Parijs.¬†

  • je dan in bruisend en sfeervol Utrecht studeert.¬†Je krijgt les in het centrum, in monumentale panden rondom de Domkerk. Lees meer over¬†de Utrechtse Introductietijd,¬†op kamers¬†gaan,¬†studentenorganisaties,¬†cultuur en sport¬†en¬†uitgaan.

  • je enkel in Utrecht de 'Crossing Borders' track¬†kan volgen. Binnen deze track van je BA volg je een volwaardig taalspecifiek programma maar neem je je expertise ook mee in een speciaal ontworpen Engelstalig vakkenpakket waarin je met studenten van andere BA-programma‚Äôs aan de slag gaat met taal- en cultuurvergelijkend onderzoek.

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de opleiding Franse taal en cultuur een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt.

In het kort

Diploma: 
BA (Bachelor of Arts)
Voertaal: 
Frans, Nederlands
Studievorm: 
Voltijd
Studieduur: 
3 jaar
Start: 
September
Collegegeld: 
Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief ‚Äď voltijd 2023-2024): ‚ā¨ 2.314

Instellingstarief 2023-2024: ‚ā¨ 10.365 (EU), ‚ā¨ 11.523 (niet-EU)

Meer informatie over collegegeld
Toelating: 
Matching
Croho code: 
56808