Beste van het land
Keuzegids Universiteiten 2017

Frans heeft de eerste plek behaald in de Keuzegids Universiteiten 2017. Vooral onze docenten krijgen een zeer hoge beoordeling. Ook in de Elsevier Gids komt de Utrechtse bachelor dit jaar als beste uit de bus.

Frankrijk: meer dan een vakantiebestemming

Al vele honderden jaren speelt Frankrijk een vooraanstaande rol in de hele wereld. Niet voor niets is het Frans een van de officiële talen binnen de Europese Unie en de Verenigde Naties! Bij de bachelor Frans verdiep je je in de taal, maar ook in de literatuur, cultuur en geschiedenis. 

Qu'est-ce que c'est?

Ben jij nieuwsgierig? In Utrecht zoeken wij studenten die de taal en de cultuur opzoeken. Door naast de colleges bijvoorbeeld ook theaters, taalcafés en culturele instituten te bezoeken. Of door vakken te volgen in Franstalig België of Frankrijk.

Taal centraal 

In je eerste jaar staat vooral de Franse taal centraal. Hoe herken je jongerentaal? Hoe los je een probleem met je huisbaas op in vloeiend Frans? Welke Franse klanken zijn voor Nederlanders moeilijk, en waarom?  Schrijven, spreken, lezen: al tijdens je hele eerste jaar werk je intensief in het Frans, waardoor je de taal uitstekend leert beheersen en begrijpen.

Van middeleeuwen naar modern

Dankzij deze sterke basis krijg je sneller grip op de geschiedenis, de cultuur en de prachtige Franse literatuur. Je bestudeert literaire werken uit de middeleeuwen en de moderne tijd. Literaire stromingen worden in de tijd geplaatst. Ze zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis en de cultuur van Frankrijk.

  • Josephine Raaijmakers, student Franse taal en cultuur
    "Als je een passie hebt voor Frankrijk en alles wat dit mooie land met zich meebrengt, dan ben je bij deze studie op de goede plek."
  • Paulien Hesselink studeerde Franse taal en cultuur
    "In deze economische tijden zou het niet helemaal juist zijn om als tip 'Volg je hart' te geven."

Samenvatting

Vorm:
Voltijd
Voertaal:
  • Frans
  • Nederlands
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten:
180
Begin:
September
Collegegeld:
  • Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2017-2018): € 2.006
  • Instellingstarief 2017-2018: € 7.993 (EU), € 9.100 (niet-EU)
Aangeboden door:
Geesteswetenschappen
Titulatuur: Dit bachelorprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
BA (Bachelor of Arts)
Croho-code:
56808