Waarom in Utrecht

Docenten

De bachelor Filosofie in Utrecht wordt goed beoordeeld door studenten. En dan vooral de uitstekende begeleiding die je krijgt van docenten, aldus de Keuzegids Universiteiten 2014. 

Focus op geschiedenis

Om de hedendaagse filosofie te begrijpen, moet je de geschiedenis kennen. De vragen van grote denkers kunnen namelijk nog steeds gesteld worden! In Utrecht krijgt geschiedenis een prominente plek in het studieprogramma. De grote historische kennis is waardevol, omdat je daarmee de waan van de dag in een breder kader kunt plaatsen.

Studievereniging FUF

Er is in Utrecht ook genoeg gelegenheid om je buiten de collegebanken met filosofie bezig te houden. Binnen de studievereniging bijvoorbeeld. De Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten (FUF) organiseert allerlei activiteiten, zoals symposia en studiereizen. 

Extra uitdaging

Wil je meer uit je studie halen en je talenten ontwikkelen? Bij Filosofie in Utrecht kun je honoursonderwijs volgen. Dit is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. Lees meer over het honoursonderwijs van Filosofie.

En tot slot...de stad zelf!

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. Je krijgt les in het centrum van Utrecht, in monumentale panden rondom de Domkerk, op loopafstand van het station en de Universiteitsbibliotheek.

Utrecht is een echte studentenstad met veel en divers aanbod op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd (UIT), op kamers gaan, studentenorganisaties, cultuur en sport, en uitgaan in Utrecht.

Domkerk, Utrecht