Ervaringen

Claartje van Sijl heeft een coachingsbureau

Alumna Claartje

"Na mijn opleiding heb ik promotieonderzoek gedaan. Toen ik, na mijn promotie, een halfjaar als studieadviseur werkte, heb ik een aanvullende opleiding tot coach en trainer gedaan en vervolgens mijn eigen bedrijf, een coachingsbureau, opgezet"

"Als coach begeleid ik jonge wetenschappers bij hun levens- en loopbaanvragen en verzorg ik workshops en trainingen voor groepen. Mijn vermogen om complexe problemen te verhelderen zet ik graag in bij het coachen. Vaardigheden die ik tijdens mijn studie en promotie leerde, zoals analyseren, samenvatten, logisch redeneren, het achterhalen van verborgen vooronderstellingen en nauwgezet verwoorden, gebruik ik dagelijks als ik met wetenschappers over hun levensvragen en loopbaanvragen praat." 

Lees meer

"Mijn onderwijservaring als studentassistent bij werkgroepen (tijdens mijn studie) en docent bij colleges (tijdens mijn promotie) komt goed van pas bij het geven van trainingen voor groepen. Mijn tip voor jou als aanstaande bachelorstudent Filosofie: bereid je voor op de ééuwige vraag bij familiediners en bargesprekken: 'Filosofie, wat ga je daarmee doen?' Laat je niet afschrikken door het stoffige, wereldvreemde imago dat filosofie helaas nog steeds heeft voor de buitenwereld. Je kunt uiteindelijk namelijk een hoop met Filosofie in de samenleving: je hebt buitengewoon goed leren lezen, nadenken, analyseren en schrijven!"