Van de klassieke oudheid tot nu

In de bacheloropleiding Filosofie maak je kennis met de belangrijkste filosofen en hun denkbeelden uit de afgelopen 2500 jaar. In je eerste jaar volg je vakken over geschiedenis en ethiek, maar je duikt ook in de filosofie van de geest. Hoe werkt vrije wil? Daarnaast leer je nadenken over politiek en de maatschappij. 

Logisch redeneren

Bij Filosofie in Utrecht ligt de nadruk op tekstbegrip en logisch redeneren. Je leert kritisch lezen, debatteren en zorgvuldig schrijven.

Geen wereldvreemde bezigheid

We denken na over begrippen als goed en kwaad, waarheid en schoonheid, maar vergis je niet: filosofie is geen wereldvreemde bezigheid. Het gaat altijd weer om de reflectie op de normen en waarden, politiek, kunst en wetenschap zoals we die kennen in onze samenleving.

Niet voor oppervlakkige types

Heb je nadenken altijd een inspirerende bezigheid gevonden? Vind je veel zaken helemaal niet zo vanzelfsprekend als ze lijken? Neem je de tijd om kritisch te lezen? Dit is geen studie voor oppervlakkige types. We ontleden zinnen regel voor regel en woord voor woord.

  • Claartje van Sijl studeerde Wijsbegeerte
    "Je kunt uiteindelijk een hoop met Filosofie in de samenleving: je hebt buitengewoon goed leren lezen, nadenken, analyseren en schrijven!"

Samenvatting

Vorm:
Voltijd
Voertaal:
Nederlands
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten:
180
Begin:
September
Collegegeld:
  • Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2022-2023): € 2.209
  • Instellingstarief 2022-2023: € 9.895 (EU), € 11.000 (niet-EU)
Aangeboden door:
Geesteswetenschappen
Titulatuur: Dit bachelorprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
BA (Bachelor of Arts)
Croho-code:
56081