Na de opleiding

Na drie jaar beschik je over twee bachelordiploma’s, namelijk Wiskunde en Economie. Deze combinatie biedt je een stevige basis voor masterprogramma’s in binnen- en buitenland, van puur wiskundige masters tot puur economische en alles wat daartussen zit. Ook voor internationaal gerenommeerde economiemasters, die vaak zeer wiskundig geörienteerd zijn, is de dubbele bachelor een uitstekende basis.

Aansluitende masters

Promoveren

Wanneer je een masterprogramma hebt afgerond en je zeker weet dat je verder wilt als onderzoeker, kun je ervoor kiezen om te promoveren in jouw vakgebied. Een promotietraject duurt vier jaar en wordt afgesloten met een proefschrift waarmee je promoveert tot doctor (dr.). Promovendi - ook wel PhD's genoemd - leveren een belangrijke bijdrage aan het Utrechtse onderzoek.

Mogelijke beroepen

De dubbele bachelor in Economie en Wiskunde is een brede opleiding die je, na het volgen van een master, voorbereidt op een breed scala aan carrièremogelijkheden. Als start van je carriere kun je denken aan:

En als je als ondernemer aan de slag wilt: onderzoek laat zien dat de analytische vaardigheden die je in een gedegen exacte opleiding aanleert, veel bijdragen aan je kansen op succes.