Na de opleiding

Na drie jaar beschik je over twee bachelordiploma’s, namelijk Wiskunde en Economie. Deze combinatie biedt je een stevige basis voor masterprogramma’s in binnen- en buitenland, van puur wiskundige masters tot puur economische en alles wat daartussen zit. Ook voor internationaal gerenommeerde economiemasters, die vaak zeer wiskundig geörienteerd zijn, is de dubbele bachelor een uitstekende basis.

Aansluitende masters

Mathematical Sciences

De ontdekking van nieuwe patronen en relaties en de ontwikkeling van modellen met een voorspellende kracht is kern van de wiskunde. Vaak is er een interactie tussen fundamenteel en toegepast onderzoek. Wiskunde in Utrecht staat voor een internationaal klimaat en excellent onderzoek. 

Lees meer

Multidisciplinary Economics

Je ontwikkelt expertise op een economisch onderzoeksgebied dat jij leuk vindt en vult dit aan met kennis uit een ander onderzoeksgebied. De master bereidt je voor op een loopbaan als onderzoeker binnen of buiten de academische wereld.

Lees meer

Banking and Finance

Je leer bij te dragen aan een efficiënte en effectieve internationale bedrijfssector, met aandacht voor internationale financiële markten, instellingen en regelgeving.

Lees meer

Economic Policy

Analyseer en evalueer overheidsbeleid en -management.

Lees meer

Financial Management

Je pakt economische, bestuurlijke, regelgevings- en verslaggevingsvraagstukken aan en leert daarmee de ondernemingswaarde te maximaliseren.

Lees meer

International Management

Specialiseer je in bestuurlijke besluitvorming in een mondiale context en ontwikkel een scherp oog voor alle belanghebbenden bij het beheer van internationale ondernemingen.

Lees meer

Promoveren

Wanneer je een masterprogramma hebt afgerond en je zeker weet dat je verder wilt als onderzoeker, kun je ervoor kiezen om te promoveren in jouw vakgebied. Een promotietraject duurt vier jaar en wordt afgesloten met een proefschrift waarmee je promoveert tot doctor (dr.). Promovendi - ook wel PhD's genoemd - leveren een belangrijke bijdrage aan het Utrechtse onderzoek.

Mogelijke beroepen

De dubbele bachelor in Economie en Wiskunde is een brede opleiding die je, na het volgen van een master, voorbereidt op een breed scala aan carrièremogelijkheden. Als start van je carriere kun je denken aan:

En als je als ondernemer aan de slag wilt: onderzoek laat zien dat de analytische vaardigheden die je in een gedegen exacte opleiding aanleert, veel bijdragen aan je kansen op succes.