Na de opleiding

Met het behalen van een universitair diploma laat je zien dat je over academisch werk- en denkniveau beschikt. Veel Economics and Business Economics studenten gaan na het behalen van hun bachelor verder met een master. Op deze pagina hebben we een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Masterprogramma’s in Economics and Business Economics

Het brede bachelorprogramma zorgt ervoor dat je door kunt stromen naar een groot aanbod van aansluitende en verdiepende masterprogramma’s. Voorbeelden van Engelstalige masterprogramma’s zijn:

Mijn gekozen dedicated minor in Geography heeft mij veel skills opgeleverd m.b.t. het programmeren in RStudio, een vaardigheid die steeds vaker gevraagd wordt binnen de economische bedrijfswereld.

Alumnus Joey werkt nu als specialist bij PwC Nederland

Alle masters zijn 1-jarig, met uitzondering van de research master Multidisciplinary Economics, die 2-jarig is.

Mogelijke beroepen

Na het afronden van een masterprogramma, kun je aan de slag gaan als een adviseur bij een multinational, bank, of andere financiële instelling. Of je werkt als onderzoeker bij een projectontwikkelaar, transportbedrijf of consultancybureau. Maar onze alumni werken ook als (universitair) docent of zelfstandig ondernemer. Ook kan je kiezen voor een carrière in de wetenschap die start met een promotietraject