Matching

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat je een studie kiest die goed bij je past. Daarom doorloop je bij Economics and Business Economics een verplicht matchingstraject, bestaande uit het invullen van een matchingsformulier, een studieactiviteit en het bijwonen van een matchingsdag. Tijdens de matchingsdag krijg je een goede indruk van wat Economics and Business Economics studeren in Utrecht inhoudt.

 

Je inschrijving start bij Studielink. Daarna doorloop je de volgende stappen:

Matchingsformulier

Nadat je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan in Studielink ontvang je het matchingsformulier. Op dit formulier vul je informatie in over je vooropleiding, maar bijvoorbeeld ook je motivatie om voor Economics and Business Economics te kiezen. Tevens kun je hier je keuze voor een van de matchingsdagen aangeven. Door het invullen van het formulier krijg je een eerste indicatie of de opleiding echt bij je past.

Online matchingsdag

De volgende verplichte stap is deelname aan één van de online matchingsdagen. Je ontvangt twee weken voor de datum van de matchingsdag van je keuze een uitnodiging hiervoor. Tijdens deze dag doorloop je het hele proces van studeren: je volgt een hoorcollege, neemt deel aan een werkgroep en maakt een toets. Alle onderdelen van deze dag zijn online. Ook maak je kennis met studenten, docenten en de studieadviseurs. Voorafgaand aan deze dag heb je je thuis minstens twee uur voorbereid met behulp van studiemateriaal.

Na de matching

Na de matchingsdagen heb je een goede indruk van de opleiding. Op basis van je ervaringen en de feedback die je krijgt kun je zelf beslissen of je start met de opleiding. Mocht je erachter komen dat de opleiding toch niet bij je past, dan heb je nog voldoende tijd om je op een andere opleiding te oriënteren.

Wil je meer achtergrondinformatie over matching? Bekijk de algemene informatie op deze pagina over matching bij de Universiteit Utrecht.

De online matchingsdagen van Economics and Business Economics vinden in 2021 plaats op: 

  • Woensdag 20 april 2022
  • Woensdag 1 juni 2022

Uiterlijk twee weken van tevoren ontvang je een uitnodiging voor de matchingsdag van je keuze en toegang tot het studiemateriaal. Deelname aan deze dag is verplicht, afhankelijk van het moment van je aanmelding en je keuze word je uitgenodigd voor de matchingsdag. Hoe eerder je je inschrijft hoe eerder je mee kunt doen aan de matchingsactiviteit.

Meldpunt Studiekeuzecheck

Heb jij een klacht over hoe je bent geïnformeerd over de studiekeuzecheck, hoe deze is verlopen, over het advies dat je hebt gekregen? Meld deze of alle andere opmerkingen die je hebt over de studiekeuzecheck dan bij het meldpunt studiekeuzecheck. Dit is de website van het meldpunt.