Waarom in Utrecht

Beste van het land

De docenten van de bachelor Duitse taal en cultuur in Utrecht krijgen van onze studenten al jaren lof, zo ook weer in de Keuzegids Universiteiten 2018. De team spirit is heel goed, en dat merk je als student. 

Kleinschalig en betrokken

Tijdens je studie word je intensief begeleid. Niet alleen door je tutor en studieadviseur: in je eerste jaar maak je kennis met al je docenten. Maar ook daarna houd je goed contact. Zo krijg je persoonlijk feedback op je opdrachten.

Studievereniging Aufschwung

Bij Duits studeren in Utrecht hoort ook de studievereniging Aufschwung. De studievereniging organiseert leuke activiteiten, zoals borrels, de studiereis en de introductie voor eerstejaars. En wat dacht je van een bezoekje aan Huis Doorn, ooit het onderkomen van Duitse ex-keizer Wilhelm II. Of een Duitse kerstmarkt!

Excursie Dresden
Excursie Dresden

Extra uitdaging

Wil je meer uit je studie halen en je talenten ontwikkelen? Bij Duitse taal en cultuur in Utrecht kun je honoursonderwijs volgen. Dit is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. Lees meer over het honoursonderwijs van Duitse taal en cultuur.

Bovendien heb je bij Duitse taal en cultuur de mogelijkheid om je bachelor te combineren met een ander programma binnen talen, communicatie en culturen. Je haalt dan twee diploma’s! Lees meer over de dubbele bachelor van Duitse taal en cultuur.

En tot slot...de stad zelf!

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. Je krijgt les in het centrum van Utrecht, in monumentale panden rondom de Domkerk, op loopafstand van het station en de Universiteitsbibliotheek.

Utrecht is een echte studentenstad met veel en divers aanbod op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd (UIT), op kamers gaan, studentenorganisaties, cultuur en sport, en uitgaan in Utrecht.

Domkerk, Utrecht