Matching

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat je een studie kiest die goed bij je past. Daarom is matching een verplicht onderdeel van je inschrijving. Zo kunnen jij en de opleiding nagaan of jullie bij elkaar passen. Tijdens een matchingsdag ervaar je hoe het is om student Duitse taal en cultuur te zijn. Je volgt bijvoorbeeld college, leest een aantal artikelen en maakt (in groepjes) een opdracht. De dag is daarnaast natuurlijk dé manier om alvast kennis te maken met docenten, studenten en je toekomstige studiegenoten. Matching is verplicht, maar niet bindend; uiteindelijk bepaal je zelf of je start met de opleiding. 

Woon je in het buitenland of op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius of Sint-Maarten, dan is deelname aan matching niet verplicht. Neem contact met ons op als je toch aan de matching wilt deelnemen.

Matchingstraject voor deze opleiding

Je inschrijving start bij Studielink, daarna doorloop je de volgende stappen:
 

 1. Matchingsformulier
  Nadat je je hebt ingeschreven via Studielink, ontvang je binnen 8 dagen een matchingsformulier. Hierin beantwoord je onder andere vragen over waarom jij voor Duitse taal en cultuur hebt gekozen en wat je ervan verwacht.
   
 2. Matchingsactiviteit
  Na het invullen van het matchingsformulier, is deelname aan de matchingsactiviteit de volgende stap in het matchingstraject. Deelname aan deze activiteit is verplicht. De matchingsactiviteiten van Duits vinden plaats op maandag 9 april en woensdag 30 mei 2018. Twee weken voor de matchingsactiviteit ontvang je van de opleiding Duits per mail meer informatie over de locatie, (de duur van) het programma en hoe je je voorbereidt.
   
 3. Definitieve keuze
  Op basis van jouw ervaring van de matchingsactiviteit en de feedback die je van de docent hebt gekregen beslis je zelf of je definitief met deze opleiding wilt starten.

Vragen?

Heb je nog vragen over matching bij de opleiding Duitse taal en cultuur? Stuur dan een e-mail naar matching.gw@uu.nl. Algemene informatie over matching vind je op www.uu.nl/matching.