Na de opleiding

De bacheloropleiding Diergeneeskunde is een brede opleiding en vormt de basis voor een vervolgopleiding op diergeneeskundig of biomedisch gebied. Er zijn ook mogelijkheden op het gebied van de Life Sciences bij bijvoorbeeld de Graduate School of Life Sciences van de Universiteit Utrecht. Centraal in deze opleidingen staat de gezondheid van mensen en dieren en de invloed daarvan op het milieu. In de bacheloropleiding Diergeneeskunde word je niet opgeleid voor een specifieke functie op de arbeidsmarkt.

Aansluitende masters

Met je bachelordiploma op zak kun je verder studeren en een masteropleiding doen. Hiermee specialiseer je je verder in het vakgebied van jouw keuze. Om dierenarts te worden, volg je de driejarige master Diergeneeskunde, maar er zijn ook andere masteropleidingen die je met een bachelordiploma Diergeneeskunde kun volgen.

Promoveren

Wanneer je een masterprogramma hebt afgerond en je zeker weet dat je verder wilt als onderzoeker, kun je ervoor kiezen om te promoveren in jouw vakgebied. Een promotietraject duurt vier jaar en wordt afgesloten met een proefschrift. Hiermee promoveer je tot doctor (dr.). Promovendi - ook wel PhD's genoemd - leveren een belangrijke bijdrage aan het Utrechtse onderzoek.

Op de faculteit Diergeneeskunde combineren wetenschappers - waaronder promovendi - hun onderzoek met patiëntenzorg en het geven van onderwijs. Daarnaast zijn er ook buiten onze faculteit verschillende onderzoeksinstituten en bedrijven die behoefte hebben aan onderzoekers met een diergeneeskundige achtergrond. Doordat onze opleiding wereldwijd erkend wordt, kun je als onderzoeker ook in het buitenland aan de slag.

Beroepsveld

Naast promoveren kun je met een masterdiploma Diergeneeskunde ook als dierenarts aan de slag binnen een breed beroepsveld en bij een groot aantal verschillende soorten werkgevers en in binnen- en buitenland.