Waarom in Utrecht

Breed perspectief

De studie Communicatie- en informatiewetenschappen in Utrecht geeft je een breed perspectief op communicatie en media. In de opleiding werken docenten met verschillende achtergronden (onder meer taalkunde, mediageschiedenis, filosofie, communicatiewetenschappen en psychologie) nauw samen. Daardoor leer je telkens vanuit nieuwe en verrassende perspectieven naar communicatie en media kijken.

Studievereniging Contact

CIW heeft een heel actieve studievereniging: Contact. Je kunt er terecht voor korting op je studieboeken, voor allerlei vragen of hulp bij het kiezen van vakken. Daarnaast is er ook een maandelijkse borrel en zijn er veel activiteiten voor leden, zoals lezingen, bedrijvendagen en (thema)feestjes.

Extra uitdaging

Wil je meer uit je studie halen en je talenten ontwikkelen? Bij Communicatie- en informatiewetenschappen in Utrecht kun je honoursonderwijs volgen. Dit is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. Lees meer over het honoursonderwijs van CIW.

En tot slot... de stad zelf!

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. Je krijgt les in het centrum van Utrecht, in monumentale panden rondom de Domkerk, op loopafstand van het station en de Universiteitsbibliotheek.

Utrecht is een echte studentenstad met veel en divers aanbod op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd (UIT), op kamers gaan, studentenorganisaties, cultuur en sport, en uitgaan in Utrecht.

Domkerk, Utrecht