Meeloopdagen

Ik vond dat het wel een glimp gaf van de sfeer die er op de campus hangt, iets waar ik naar zocht, dus bedankt!!
ervaring deelnemer
studenten met vloeistof

Wil je ervaren hoe het is om aan het College of Pharmaceutical Sciences te studeren? Kom dan een dag(deel) CPS studeren!

Vanwege het coronavirus zullen afhankelijk van de dan geldende maatregelen meeloopdagen soms op de campus plaatsvinden dann wel online (via MS Teams). Het programma voor beide versies van de meeloopdag is in grote lijnen hetzelfde. Bij een on campus Meeloopdag voer je zelf een practicum uit, terwijl er bij een online Meeloopdag een live verbinding wordt gemaakt met de practicumzaal.

Bij een CPS-Meeloopdag:

  • Vertellen studenten over hun ervaringen en beantwoorden al je vragen over het CPS en studeren in Utrecht. Ervaring: “De studenten waren erg duidelijk in hun antwoorden, waardoor we een beter beeld hebben gekregen van de studie.”
  • Er is een workshop waar je in een kleine groep samenwerkt aan een opdracht die representatief is voor de CPS-studie. Ervaring: “Ik vond de workshop origineel en passend bij de studie!”
  • Tot slot wordt er live verbinding met de practicumzaal gemaakt waar twee CPS-studenten een korte rondleiding geven. Ervaring: “Ik vond de presentatie in het lab erg leuk. Je kon dan echt zien hoe dat er van binnen uitzag en er werd duidelijk uitgelegd wat je allemaal al mocht doen. Ook vond ik het fijn dat we veel vragen konden stellen tussendoor.”
student is bezig met pipet

Voor wie?

Meeloopdagen zijn bedoeld voor 5- of 6-vwo'ers die (bij voorkeur) een (online) Bachelor Open Dag hebben bezocht en die overwegen om aan het College of Pharmaceutical Sciences te gaan studeren. 

Wanneer (online) meelopen?

De data van de eerstvolgende meeloopdagen zijn:

CPS 10:00 – 13:30 CET (online) of 09:30 – 16:00 CET (op de campus)

  • nieuwe data volgen in oktober 2022

Aanmelden

Je kunt je tot 1 week voor de meeloopdag aanmelden. Als je je na de sluitingsdatum aanmeldt of de dag vol zit, kom je op de reservelijst terecht.

studente met paarse vloeistof

Algemene informatie

Het aantal scholieren dat zich kan aanmelden voor een meeloopdag is beperkt.

Meer informatie

Neem contact op met CPS-studentvoorlichter Annick Nouwens

U-talent Masterclasses

Zit je in de bovenbouw van het vwo en ben je op zoek naar extra verdieping? Dan kun je (online) masterclasses volgen bij de Universiteit Utrecht. Masterclasses bestaan uit een mengeling van praktisch werk, colleges en/of excursies, waarbij:

  • Je 1 of 2 dagen diep op een bepaald onderwerp in gaat; 
  • Je scholieren (online) ontmoet met dezelfde interesse; 
  • Je de universiteit ontdekt; 
  • Masterclasses kunnen helpen bij je studiekeuze of profielwerkstuk.