Waarom in Utrecht

De maatschappij verandert in razend tempo. Via onze smartphones zoeken we onze eigen gezondheidsinformatie. Als samenleving worden we steeds ouder, diverser en mobieler. Biomedische wetenschappen in Utrecht leert je omgaan met de maatschappij van de toekomst en zorgt ervoor dat jij Fit for the Future bent.

UMC Utrecht

De Utrechtse opleiding Biomedische wetenschappen volg je in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, één van de grootste en meest vooraanstaande gezondheidscentra in Nederland. Het UMC Utrecht is een unieke opleidingsplek die alle studenten gelijke mogelijkheden biedt om hun unieke talenten, vaardigheden en ervaring te ontwikkelen. Al vanaf dag één van je opleiding kun je zo samen met je docenten en medestudenten een verschil maken in de gezondheid en het leven van mensen. Binnen het UMC Utrecht is er ruimte voor iedereen.

In het UMC Utrecht vindt zorg en onderzoek plaats binnen de thema’s:

  • Hart en vaten
  • Hersenen
  • Infectie & Immuniteit
  • Kanker
  • Regeneratieve geneeskunde en stamcellen
  • Kinderen

Studentbetrokkenheid

Studenten zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van onze opleiding. Ook jij kunt bijdragen aan de opleidingen via verschillende commissies en vertegenwoordigingen.

Studievereniging

Maak alvast kennis met de studievereniging van Biomedische wetenschappen M.B.V. Mebiose. Via de studievereniging kun je bijvoorbeeld je boeken goedkoper krijgen. De vereniging organiseert allerlei activiteiten, zoals excursies, workshops en een carrièredag.  

Honoursprogramma

Word je graag uitgedaagd? Haal het beste uit jezelf met het honoursonderwijs van de opleiding Biomedische wetenschappen. Je volgt dan bijvoorbeeld discussiebijeenkomsten over (populair) wetenschappelijke boeken en artikelen, loopt mee in een onderzoeksgroep of organiseert een symposium of lezing.

BMW Academie

Het doel van de BMW Academie is om jou te ondersteunen bij het krijgen van inzicht in je academische en professionele ontwikkeling. Vaardigheden die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld academisch studeren, presenteren, schrijven, timemanagement en samenwerken.

Loopbaan

Wat wil je worden als je klaar bent met de opleiding? Die vraag willen we samen met jou gaan beantwoorden. Career Services biedt trainingen, online tests, loopbaanadviesgesprekken, een cv-check en toegang tot een netwerk van afgestudeerden, bedrijven en organisaties. Daarnaast kent de opleiding het WMB Your Future-programma dat de informatie over je keuzes, mogelijkheden en loopbaan zo concreet én compleet mogelijk maakt.  

Internationale ervaring opdoen

Biomedische wetenschappen moedigt internationale ervaring aan. Zo heeft de opleiding een uitwisselingsprogramma opgestart met vergelijkbare opleidingen aan de Universiteit van Lund, de Universiteit van Tromsø, en de Universiteit van Singapore. Je kunt er zelf voor kiezen om een half jaar aan een buitenlandse universiteit te gaan studeren. Dit kunnen ook andere uitwisselingspartners van de Universiteit Utrecht zijn.