Waarom in Utrecht

Veel keuze

De studie Biologie in Utrecht staat bekend om haar keuzevrijheid. Tijdens je studie kun je kiezen uit meer dan veertig verschillende biologievakken. Ook kun je gemakkelijk vakken bij andere studies volgen, bijvoorbeeld bij Scheikunde of Psychologie. Na je bachelor zijn er minimaal 10 masterprogramma's die direct aansluiten, maar door het kiezen van specifieke vakken zijn er nog meer vervolgmasters mogelijk.

Als je op zoek bent naar een studie die meerdere disciplines combineert, (bijvoorbeeld bio, geo, scheikunde) dan is hier biologie studeren de juiste keus.
Jip Koene UU bachelor Biologie

Honoursprogramma

Als je goede cijfers haalt, kun je worden uitgenodigd voor het honoursprogramma. Dit is een extra programma bovenop het reguliere rooster, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. Je volgt bijvoorbeeld discussiebijeenkomsten over (populair) wetenschappelijke boeken en artikelen, je loopt mee in een onderzoeksgroep of je organiseert een symposium of lezing.

Meningen van studenten

In Utrecht vragen we studenten aan het eind van hun bachelor wat ze positief vonden aan hun studie. Onze biologiestudenten noemden de volgende punten:

  • veel keuzevakken en keuzevrijheid
  • leuke sfeer
  • goede docenten
  • hoge kwaliteit/hoog niveau in vergelijking met andere universiteiten

Naar het buitenland

In je vrije keuzeruimte kun je driekwart jaar aan een buitenlandse universiteit studeren. We hebben goede contacten met veel universiteiten in het buitenland, van Noorwegen tot Japan en van Spanje tot de Verenigde Staten. Maar je kunt ook tijdens je master voor een stage naar het buitenland gaan.

Studenten die zitten