Na de opleiding

Anders dan bij beroepsopleidingen word je op de universiteit niet opgeleid voor een specifiek beroep. Met het behalen van een universitair diploma laat je zien dat je over academisch werk- en denkniveau beschikt. Hiermee kun je na je studie alle kanten op. 

Olifantenpaadjes

Je kunt met de opleiding Biologie alle kanten op, maar hoe ziet dat er nu uit, zo'n baan? Op welke plekken kom je allemaal terecht? Olifantenpaadjes - de podcast - geeft een kijkje in het leven van oud-biologiestudenten.

Luister op Soundcloud

Er zijn maar weinig studenten die na een bacheloropleiding direct de arbeidsmarkt opgaan; 73% van de studenten gaat verder met een master (bron: 1CijferHO - VSNU, oktober 2021).

Met een master kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag. Je kunt door in de wetenschap of je zoekt een baan in het bedrijfsleven, in de beleids- of adviessector en in het onderwijs. Het ligt er maar net aan in welke richting jij je hebt gespecialiseerd. 
Bekijk de mogelijke beroepen na het doen van de opleiding Biologie.

Aansluitende masters

Hieronder zie je de masters van de Universiteit Utrecht die aansluiten op de bachelor Biologie.

Promoveren

Wanneer je je masterprogramma hebt afgerond en je zeker weet dat je verder wilt als onderzoeker, kun je ervoor kiezen om te promoveren in jouw vakgebied. Promovendi - ook wel PhD's genoemd - leveren een belangrijke bijdrage aan het Utrechtse onderzoek. Een promotietraject duurt vier jaar.

Mogelijke beroepen

Zie hieronder een selectie van de mogelijke beroepen na het doen van de bachelor Biologie gecombineerd met een master: