Matching

Matching

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat je een studie kiest die bij je past. Daarom maakt een matchingstraject deel uit van de inschrijvingsprocedure voor Biologie. Nadat je je hebt aangemeld in Studielink is deelname hieraan verplicht om te mogen starten met de opleiding. Het matchingstraject bestaat uit het invullen van een matchingsformulier* en het deelnemen aan een (online) matchingsactiviteit. Woon je in het buitenland of op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius of Sint-Maarten, dan is deelname aan (online) matching niet verplicht. Neem contact met ons op als je toch aan de matching wilt deelnemen.

*Als je je voor meerdere opleidingen met matching hebt aangemeld, krijg je per opleiding een bericht met het verzoek om een matchingsformulier in te vullen. LET OP: je vult per opleiding één formulier!

Matchingsprocedure Biologie

Verplichte deelname aan het matchingstraject is bedoeld om jou, ook in deze bijzondere tijden, een beter inzicht in de opleiding te geven en je te helpen bij je definitieve studiekeuze.

De gehele matchingsprocedure verloopt als volgt:

  • Nadat je je hebt ingeschreven via Studielink, dit kan tot en met 1 mei, ontvang je binnen 30 dagen het matchingsformulier. Hierin beantwoord je onder andere vragen over waarom jij voor deze opleiding hebt gekozen en wat je ervan verwacht. Het invullen en terugsturen van het matchingsformulier is het eerste onderdeel van het inschrijvingsproces. Je wordt dus alleen toegelaten indien je het matchingsformulier op tijd hebt ingeleverd.
  • De uiterste deadline voor het terugsturen van het matchingsformulier ligt op 15 mei, maar we willen je vragen dit zo mogelijk eerder te doen als je daartoe de gelegenheid hebt.
  • Na het indienen van jouw matchingsformulier zal je meer informatie ontvangen over de aanvullende matchingsactiviteiten (op afstand) die georganiseerd worden. Deze informatie ontvang je in een e-mail vanuit de opleiding.
  • Dit jaar zal de matching van de faculteit Bètawetenschappen online plaatsvinden. Mocht je behoefte hebben om een fysiek kijkje te nemen bij jouw opleiding? Meld je dan aan voor één van onze meeloopdagen.

Vragen?

Als je vragen over het matchingstraject kun je contact met ons opnemen. Mail of bel ons: 030 253 5888 (ivm onze thuiswerkprocedure zijn we beperkt bereikbaar: ma t/m vrij tussen 10:00-12:00).

Twijfel je nog over je studiekeuze? Een (chat)gesprek met Unibuddy Lotte of studieadviseurs Carmen en Barber kan je misschien verder helpen.