Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van Bestuurs- en organisatiewetenschap. Je kan een open dag bezoeken of je opgeven voor een middag proefstuderen. Daarnaast kan je ook de ervaringen van studenten bekijken die zelf de opleiding volgen.

Kom naar de open dag

Tijdens de Open Dagen in november en maart kun je uitgebreid kennismaken met Bestuurs- en organisatiewetenschap. Zo zijn er diverse voorlichtingsrondes en een informatiemarkt. 

Volgende Bachelor Open Dagen

Wil je weten of een bacheloropleiding aan de Universiteit Utrecht iets voor jou is? Bezoek onze Bachelor Open Dagen op vrijdag 10 maart (online) en/of zaterdag 11 maart (op locatie). Lees meer over de Bachelor Open Dagen in maart

motionmailapp.com

Herinner mij

De (verplichte) inschrijving voor de Bachelor Open Dagen opent 2,5 week van tevoren. Klik op de onderstaande knoop en we informeren je zodra je je kunt aanmelden:

Herinner mij

Een middag proefstuderen

Weet je na de Open Dag (bijna) zeker dat B&O in Utrecht iets voor jou is? Kom dan een middag proefstuderen. Tijdens de middag proefstuderen volg je een minicollege en ga je met studenten en docenten aan de slag met een opdracht over een B&O thema zoals we dat tijdens de opleiding ook doen. Je krijgt materiaal thuisgestuurd om je voor te bereiden. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om al je vragen te stellen aan de aanwezige studenten en docenten. 

Voor wie?

Je kunt je aanmelden voor de middag studeren als je in 6 vwo zit of hbo doet. Let op: de laatste middag proefstuderen is ook toegankelijk voor scholieren uit 5 vwo. Vul het aanmeldingsformulier uiterlijk één week van tevoren in, maar liever nog eerder, want de middagen zijn snel vol. 

Wanneer?

Woensdag 1 februari en woensdag 19 april

Locatie

Bijlhouwerstraat 6-8, 3511 ZC Utrecht

Meld je aan voor een proefstudeerdag

Studievereniging Perikles

Studievereniging Perikles is de vereniging van B&O. Een studievereniging is verbonden aan de opleiding. Daar ontmoet je mensen met dezelfde studieachtergrond. Ze organiseren allerlei activiteiten, van studiegerichte activiteiten zoals lezingen, studiereizen, en carriëreactiviteiten tot ontspannende activiteiten, zoals borrels en weekendjes weg. Daarnaast verzorgt Perikles de verkoop van studieboeken. Stel vragen aan Perikles via info@svperikles.nl.


U-Talent Masterclasses

Zit je in de bovenbouw van het vwo en ben je op zoek naar extra verdieping? Dan kun je masterclasses volgen bij de Universiteit Utrecht. Masterclasses kunnen helpen bij je studiekeuze of profielwerkstuk. Masterclasses bestaan uit een mengeling van praktisch werk, colleges en/of excursies, waarbij:

  • Je 1 of 2 dagen diep op een bepaald onderwerp in gaat
  • Je scholieren ontmoet met dezelfde interesse 
  • Je de universiteit ontdekt 
U-talent masterclasses

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom B&O een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor B&O hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt. 

Ik heb Bestuurs- en organisatiewetenschap gekozen omdat deze opleiding vanuit diverse invalshoeken kijkt naar actuele ontwikkelingen.

Student Osama Al Hashish