Utrecht Science Park

Campus

De meeste opleidingen van de Universiteit Utrecht bevinden zich op het Utrecht Science Park. De campus ligt net buiten de stad, aan de oostzijde. Een deel van de Utrechtse studenten woont op de campus. Bijvoorbeeld in de vrolijk gekleurde woontoren ‘Casa Confetti’ of in een van de ‘Bisschoppen’. Via de Stichting Studenten Huisvesting (SSH) kun je je aanmelden voor deze woonruimte. De bewoners en de overige studenten kunnen gebruik maken van diverse voorzieningen, zoals het sportcomplex Olympos, een café-restaurant en een aantal winkels.

De universiteitsgebouwen zijn door bekende architecten ontwikkeld. Naast de universiteit en de studentenwoningen vind je op de campus onder meer het ziekenhuis UMC Utrecht, de Hogeschool Utrecht en de Botanische Tuinen. De laatste jaren trekken ook grote bedrijven zoals Danone naar de campus. Nice to know: tot voor kort had Utrecht Science Park de naam ‘De Uithof’, dit kwam van een oude boerderij die jarenlang op het terrein gevestigd was. Het hele landbouwgebied hoorde bij het toenmalige klooster Oostbroek.

Vervoer

Utrecht Science Park is goed bereikbaar met de fiets of met het openbaar vervoer, zie de website van 9292. Vanaf het Centraal Station rijdt er een Tram (lijn 22 richting 'Science Park') je er in ongeveer een kwartier naar toe.

Plattegrond

Bekijk de plattegrond van het Utrecht Universiteit.

Studenten houden buiten pauze op het Utrecht Science Park