Helpen bij studiekeuze

Voor veel scholieren is het kiezen van een studie spannend. Een ondoorzichtig woud van studieaanbod, de druk van het ‘moeten kiezen’, het eindexamen moeten halen, onzekerheid over wat hen bij een nieuwe studie te wachten staat, weg van de oude school en vrienden. Studiekeuze, zeker in deze levensfase waarbij er veel verandert en de identiteit nog vormende is, kan moeizaam verlopen. Ouders spelen een belangrijke rol bij studiekeuze, zo blijkt ook uit onderzoek. Maar wat kunt u doen? En hoe werkt studiekeuze eigenlijk?

Misschien is uw kind niet in beweging te krijgen als het gaat over studiekeuze. Of is uw zoon of dochter juist overijverig maar komt hij of zij toch niet tot het maken van een keuze. Heeft uw kind misschien in uw ogen ondoordacht of overhaast gekozen? Weet uw kind al van kleins af aan wat hij of zij wilde studeren en is het bekijken van alternatieve keuzemogelijkheden geen optie? 

    Tref meer informatie over het kiezen op de volgende pagina's. Met deze extra kennis over studiekeuze begrijpt u beter waar uw zoon of dochter mee te maken heeft en kunt u beter inspelen op wat hij/zij nodig heeft.