Informatie voor ouders/verzorgers van studiekiezers

Voor veel scholieren is het kiezen van een studie spannend. Een ondoorzichtig woud van studieaanbod, de druk van het ‘moeten kiezen’, het eindexamen moeten halen, onzekerheid over wat hen bij een nieuwe studie te wachten staat, weg van de oude school en vrienden. Studiekeuze, zeker in deze levensfase waarbij er veel verandert en de identiteit nog vormende is, kan moeizaam verlopen. Ouders/verzorgers spelen een belangrijke rol bij studiekeuze, zo blijkt ook uit onderzoek. Maar wat kun je doen? En hoe werkt studiekeuze eigenlijk?

Misschien is je kind niet in beweging te krijgen als het gaat over studiekeuze. Of is jouw kind juist overijverig maar komen ze niet tot het maken van een keuze. Heeft je kind misschien in jouw ogen ondoordacht of overhaast gekozen? Weet je kind al van kleins af aan wat ze wilden studeren en is het bekijken van alternatieve keuzemogelijkheden geen optie? 

    Tref meer informatie over het kiezen op de volgende pagina's. Met deze extra kennis over studiekeuze begrijp je beter waar je kind mee te maken heeft en kan je beter inspelen op wat ze nodig hebben.