Ervaar de opleiding

Ben je geïnteresseerd in de Academische lerarenopleiding primair onderwijs en wil je nader kennis met ons maken? Bekijk dan hier wanneer we een Open dag organiseren. Ook kan je bij de ALPO deelnemen aan proefstudeerdagen. Zo kan je toetsen of de ALPO echt iets is voor je. Benieuwd naar de ervaring van huidige studenten?  Bekijk dan de video's of stel je vragen via de chatfunctie.

Open dag

Tijdens de Open dag van de UU kan je op verschillende manier kennismaken met de ALPO, de docenten en studenten. Je kan je vast online oriënteren door onze videopresentatie te bekijken, deel te nemen aan een live presentatie en en met studenten te chatten. Je kan ook een mini-college bekijken. 

Als je ons bezoekt op de Open dag, vind je ons op de informatiemarkt. Daar kan je je vragen stellen aan docenten en studenten. Daarnaast kan je je aanmelden voor een presentatie over de opleiding.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dag waar je kunt kennismaken met deze opleiding is op zaterdag 9 maart (op locatie).

Meld je aan

Proefstuderen bij de ALPO

Weet je na de kennismaking op de Open dag (bijna) zeker dat de ALPO in Utrecht iets voor jou is, maar wil je toch nog meer informatie? Bekijk dan de mogelijkheden voor een dagje proefstuderen. Zo krijg je een nog beter beeld van onze opleiding.

Voor wie?

De Proefstudeerdagen zijn voor scholieren in 5 en 6 vwo met interesse in de Academische lerarenopleiding primair onderwijs.
Tijdens een Proefstudeerdag volg je een programma speciaal georganiseerd voor scholieren. Proefstuderen doe je nadat je met ons hebt kennisgemaakt op de Open dag.
In het kader van de oriëntatie op de opleiding, behoort een door ons georganiseerd bezoek aan een basisschool ook tot de mogelijkheden.

Volgende proefstudeerdag(en)

  • Vrijdag 16 februari 2024, 9.30-15.00
  • Vrijdag 22 maart 2024, 9.30-15.00

Locatie

Utrecht Science Park (De Uithof)

Meld je aan voor de proefstudeerdag
Chat met een student

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de Academische lerarenopleiding primair onderwijs een goede keuze is. Hieronder vind je korte video's waarin Lukas, Femke en Marijn vertelllen waarom zij voor de ALPO hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt.