Ervaar de opleiding

Ben je geïnteresseerd in de Academische lerarenopleiding primair onderwijs en wil je nader kennis met ons maken? Bekijk dan hier wanneer we een Open dag organiseren. Ook kan je bij de ALPO deelnemen aan proefstudeerdagen. Zo kan je toetsen of de ALPO echt iets is voor je. Benieuwd naar de ervaring van huidige studenten?  Bekijk dan de video's of stel je vragen via de chatfunctie.

Open dag

Tijdens de Open dag van de UU kan je op verschillende manier kennismaken met de ALPO, de docenten en studenten. Je kan je vast online oriënteren door onze videopresentatie te bekijken, deel te nemen aan een live presentatie en en met studenten te chatten. Je kan ook een mini-college bekijken. 

Als je ons bezoekt op de Open dag, vind je ons op de informatiemarkt. Daar kan je je vragen stellen aan docenten en studenten. Daarnaast kan je je aanmelden voor een presentatie over de opleiding.

Volgende Bachelor Open Dagen

Wil je weten of een bacheloropleiding aan de Universiteit Utrecht iets voor jou is? Bezoek onze Bachelor Open Dagen op vrijdag 10 maart (online) en/of zaterdag 11 maart (op locatie). Lees meer over de Bachelor Open Dagen in maart

motionmailapp.com

Herinner mij

De (verplichte) inschrijving voor de Bachelor Open Dagen opent 2,5 week van tevoren. Klik op de onderstaande knoop en we informeren je zodra je je kunt aanmelden:

Herinner mij

Proefstuderen bij de ALPO

Weet je na de kennismaking op de Open Dag (bijna) zeker dat de ALPO in Utrecht iets voor jou is, maar wil je toch nog meer informatie? Bekijk dan de mogelijkheden voor een dagje proefstuderen. Zo krijg je een nog beter beeld van onze opleiding.

Voor wie?

De Proefstudeerdagen zijn voor scholieren in 5 en 6 vwo met interesse in de Academische lerarenopleiding primair onderwijs.
Tijdens een Proefstudeerdag volg je een programma speciaal georganiseerd voor scholieren. Proefstuderen doe je nadat je met ons hebt kennisgemaakt op de Open dag.
In het kader van de oriëntatie op de opleiding, behoort een door ons georganiseerd bezoek aan een basisschool ook tot de mogelijkheden.

Volgende Proefstudeerdag(en)

De volgende Proefstudeerdagen zijn op:

  • Vrijdag 17 februari 2023 (10:00-15:00)
  • Vrijdag 31 maart 2023 (10:00-15:00)

Locatie

Utrecht Science Park (De Uithof)

Informatie

Mail de opleiding: alpoinfo@uu.nl

Heb je nu al een vraag aan een student? Gebruik dan de chatfunctie en stel je vragen aan een student die ALPO studeert.

Chat met een student
Meld je aan voor een Proefstudeerdag

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de Academische lerarenopleiding primair onderwijs een goede keuze is. Hieronder vind je korte video's waarin Lukas, Femke en Marijn vertelllen waarom zij voor de ALPO hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt.