Ervaringen

 • Max Lamberts

  Max_Lamberst

  Processen die de aarde vormen leren verklaren

  "Toen ik na het behalen van mijn VWO diploma besloot om Sociale Geografie & Planologie te gaan studeren, kwam ik er na een jaar toch achter dat vooral de fysische kant van aardrijkskunde mij aansprak en aardrijkskunde daarom ook één van mijn favoriete vakken op school was. Het ontstaan van gebergtes, de Milankovic cycli en verhalen over zowel ijstijden als regenwouden in Nederland vond ik enorm interessant. De studie Aardwetenschappen gebruikt bètavakken om de verschillende processen die de aarde vormen te verklaren. Ondanks dat Aardwetenschappen wel echt een bètastudie is, en ik geen wiskunde B heb gehad op het VWO, zijn de bètavakken met genoeg inzet prima te halen.

  Veldwerk

  Veldwerk is een belangrijk maar vooral ook heel leuk onderdeel van de studie. In je eerste jaar ga je al meteen naar de Belgische Ardennen en sluit je het jaar af met veldwerk in Frankrijk of Spanje. Vaak wordt gezegd dat je nooit meer normaal op vakantie kunt gaan omdat je de omgeving altijd met een aardwetenschappelijke visie bekijkt.

  Studievereniging

  Naast studeren zijn er genoeg andere leuke dingen te doen in Utrecht. De studievereniging U.A.V. organiseert bijvoorbeeld tal van leuke activiteiten en ook de stad Utrecht is een bruisende studentenstad."

 • Eline Leentvaar

  Eline_Leentvaar

  Open dag en meeloopdag

  Op de middelbare school was ik altijd al geïnteresseerd in de aarde. Ik keek graag naar documentaires op National Geographic over de natuur, de aarde en het universum. Zo kwam ik bij mijn studiekeuze al snel uit op de opleiding Aardwetenschappen. De open dag en de meeloopdag hebben mij veel geholpen bij mijn studiekeuze. Het bezoek aan een hoorcollege, het maken van korte werkcollegeopdrachten en de informatie die ik kreeg, gaven mij een goede indruk over de opbouw en inhoud van de studie.

  Theorie in de praktijk brengen

  Het bijzondere aan de studie is dat je tijdens het veldwerk de eerder geleerde theorie in de praktijk kunt brengen. In het eerste en tweede jaar ga je op veldwerk naar Frankrijk, Spanje of Italië. De processen die je in het begin van het jaar alleen nog maar kent van teksten en foto’s uit het boek worden een stuk duidelijker als je ze in het veld te zien krijgt. 

  Kom ook naar Utrecht

  Utrecht is een prachtige stad om te studeren. De vele studenten en de mooie binnenstad geven een bijzondere sfeer. Ook de studievereniging, de U.A.V., heeft veel gezellige borrels, excursies en lezingen waar we vaak met vrienden naartoe gaan. Ik kan zeker zeggen dat ik met Aardwetenschappen in Utrecht een goede keuze heb gemaakt!