8 bachelors op eerste plek in Keuzegids

Acht bacheloropleidingen van de Universiteit Utrecht zijn in de Keuzegids Universiteiten 2018 als beste beoordeeld ten opzichte van vergelijkbare opleidingen aan andere Nederlandse universiteiten. De gids verscheen op woensdag 15 november.

Hoewel er vergeleken met vorig jaar vier minder bacheloropleidingen op de eerste plaats eindigen, stijgt het aantal UU-opleidingen met het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ van drie naar vijf. Op instellingsniveau schuift de Universiteit Utrecht ook een plek omhoog en komt daarmee op de derde plaats in de ranglijst van brede klassieke universiteiten

Best beoordeelde bacheloropleidingen:

Kwaliteitszegel Topopleiding:

Keuzegids 2018
De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies. Opleidingen worden beoordeeld op basis van studiesucces, aantal contacturen, oordelen van experts en vooral de oordelen van studenten over verschillende aspecten van het onderwijs.