21 bachelors op eerste plek in Keuzegids

Eenentwintig bacheloropleidingen van de Universiteit Utrecht zijn in de Keuzegids Universiteiten 2022 als beste beoordeeld ten opzichte van vergelijkbare opleidingen aan andere Nederlandse universiteiten. Daarnaast krijgen 13 opleidingen een kwaliteitszegel 'topopleiding'. De gids verscheen op donderdag 11 november.

De Keuzegids kent een aantal instellingen en opleidingen een apart kwaliteitszegel toe, omdat zij volgens de normen van de gids tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs behoren. Bij de Universiteit Utrecht krijgen de volgende 13 opleidingen een kwaliteitszegel:

Kwaliteitszegel Topopleiding

• Bestuurs- en organisatiewetenschap
  • Biomedische wetenschappen
  • Duitse taal en cultuur
  • Geneeskunde
  • Keltische talen en cultuur
  • Muziekwetenschap
  • Philosophy, Politics and Economics
  • Scheikunde
  • Spaanse taal en cultuur
  • Taal- en cultuurstudies
  • Taalwetenschap
  • Wiskunde
  • University College Utrecht (UCU)

Keuzegids 2022

De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies. Opleidingen worden beoordeeld op basis van studiesucces, aantal contacturen, oordelen van experts en vooral de oordelen van studenten over verschillende aspecten van het onderwijs.