Van 5 september 2018 08:00 tot 7 september 2018 20:00

Zesde European Veterinary Immunology Workshop tussen 5 en 7 september in Utrecht

Van 5 tot en met 7 september 2018 vindt de zesde European Veterinary Immunology Workshop (EVIW 2018 ) plaats in Utrecht, direct in aansluiting op het European Immunology Congress (ECI2018) van 2 tot 5 september in Amsterdam.

EVIW 2018 brengt wetenschappers en studenten vanuit Europa en elders bij elkaar die fundamenteel en toegepast onderzoek doen bij verschillende diersoorten met betekenis voor de samenleving, zoals landbouwhuisdieren, gezelschapsdieren, maar ook wilde dieren. Infectieziekten overgebracht door dieren kunnen een risico vormen voor soortgenoten, maar ook voor de menselijke gezondheid (zoönosen). Onderzoek van infectieziekten, maar ook van chronische ontstekingsziekten bij dieren kan naast relevantie voor de betreffende diersoorten ook van belang zijn als diermodel voor vergelijkbare aandoeningen bij de mens: One Health-One Medicine.

Breed scala aan onderwerpen

Onder de verwachte 250 deelnemers bevinden zich huidige en toekomstige experts op het gebied van veterinair immunologisch onderzoek. Zij doen onderzoek naar een breed scala aan onderwerpen, van aangeboren en adaptieve immuniteit, mucosale immuniteit, inclusief pathogenese, diagnose en vaccinontwikkeling, klinische immunologie, chronische ontstekingsziekten zoals allergie en auto-immuunaandoeningen tot voeding/microbioom-immuunsysteem-interactie.

EVIW2018 biedt uitgebreid gelegenheid om nieuwe en toekomstige technologieën te tonen voor zowel fundamenteel als toegepast veterinair-immunologisch onderzoek. Daarnaast brengt de workshop potentiële gebruikers en sponsors van onderzoeksresultaten bij elkaar en biedt volop gelegenheid om nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Unieke gelegenheid

"Een unieke gelegenheid om dicht bij huis kennis te nemen van een veelheid aan onderwerpen, gepresenteerd door junior onderzoekers én gerenommeerde experts", zegt Victor Rutten, hoogleraar Immunologie bij de faculteit Diergeneeskunde en voorzitter van de workshop, samen met Femke Broere, Christine Jansen, Petra Boon en Karin Stumpf verantwoordelijk voor de organisatie.

Begindatum en -tijd
5 september 2018 08:00