31 mei 2018 van 16:30 tot 22:00

Young Alumni Academy - 'I Got Skills'

Young Alumni Academy 2018 - I Got Skills!

Op donderdag 31 mei 2018 organiseert het Jonge Alumni Netwerk (JAN) de Young Alumni Academy: een inspirerend avondprogramma vol uitdagende workshops op het gebied van professionele ontwikkeling en persoonlijke kwaliteiten.

Om als young professional je doelen te bereiken, heb je naast een dosis kennis natuurlijk ook veel praktische vaardigheden nodig! Daarom is het thema van de Young Alumni Academy dit jaar ‘I Got Skills’. Doel van deze avond is om aan díe skills te werken die jouw kans op professioneel succes vergroten. Dit doe je samen met getalenteerde trainers, bevlogen sprekers en mede-alumni.

Kees-Jan van der Klooster: 'Het gaat over de kunst om te genieten van de dingen die je kunt'
Jan-Kees van er Klooster voor JAN

Een inspirerend verhaal door een paralympiër
De avond wordt geopend door Kees-Jan van der Klooster, fanatiek sportbeoefenaar in het zitskiën. Kees-Jans leven kreeg in 2001 een drastische wending door een snowboardongeluk waarbij hij een dwarsleasie opliep. In de jaren erna bouwde Kees-Jan zijn leven opnieuw op en nam in 2010 en 2014 deel aan de Paralympische Spelen. Een inspirerend verhaal waarin het gaat over de wil, maar ook de druk om te presteren. Over obstakels en succes. En over de kunst om te genieten van de dingen die je kunt.

Stel je eigen programma samen!
Het programma bestaat naast de plenaire opening en een lekker hapje uit twee verschillende rondes met vier verschillende en interessante workshops. Voor elk van deze rondes kies je een workshop die je interessant lijkt of voor een gesprek met een wandelcoach. Zo stel je volledig je eigen programma samen! Tussen de twee rondes door gaan we met z'n allen eten bij de Italiaan. We sluiten de avond af met een gezellige borrel.

• 16.30 uur: Inloop
  • 17.00 uur: Opening en spreker
  • 17.30 uur: Workshopronde 1
  • 19.00 uur: Eten
  • 20.15 uur: Workshopronde 2
  • 22.00 uur: Afsluiting en borrel

Hieronder staan de verschillende workshops omschreven.

De verschillende workshops

Workshop 1:
Faalkunde: een sprankelende mix van faalkundige inspiratie | Saakje Bakker, Instituut voor Faalkunde

Dat je leert van fouten maken is een enorm cliché. Maar dan moet je ze wel kúnnen maken. We roepen heel makkelijk dat je fouten mag maken. Maar is dat eigenlijk zo? Mogen we wel falen van onszelf en onze omgeving? Nee!

Dat komt doordat de meeste mensen niet faalkundig zijn: ze kunnen dat wat meestal niet welkom is niet verwelkomen. En dat is zonde. Niet dat je de hele dag maar fouten moet maken. Maar omdat faalkunde je helpt je volledige potentieel te benutten. Zowel van jezelf, je team als de hele organisatie. In deze workshop ga werken aan je groeimindset, krijg je energieke opdrachten tijdens faalfitness, en leer je je innerlijke criticus kennen en vind je tools om hem iets zachter te zetten.

Workshop 2:
Omgaan met conflict | Rutger-Jan Scholtens, Career Services UU

Ben jij iemand die de confrontatie graag opzoekt of ga je conflict liever uit de weg? Op je werk heb je soms te maken met interpersoonlijke conflicten. Mogelijk ervaar je deze conflicten als een obstakel in de samenwerking en beïnvloedt het jouw werktevredenheid.

In deze snelkookpansessie staan we stil bij verschillende conflictstijlen. Je onderzoekt je eigen voorkeursstijl en je analyseert een zelf ingebrachte conflictsituatie. Daarnaast krijg je inzicht in de voor- en nadelen van verschillende conflictstijlen. Welke benadering is in welke situatie het meest effectief? Na het volgen van deze workshop kun je conflictsituaties beter inschatten en heb je meer opties/handvatten om hiermee om te gaan.

Workshop 3:
Zakelijk tekenen | Anne Boertien, visueel procesbegeleider & trainer

Wat voor werk je ook doet, je wilt je boodschap graag zo helder mogelijk overbrengen. Of je nu voor een groep staat, een project leidt of aan tafel zit met een opdrachtgever, Zakelijk Tekenen helpt je hierbij: het structureert je gedachten en maakt ze zichtbaar. Tijdens deze training ga je aan de slag met de basisprincipes van tekenen en creëer je visueel vakjargon (want hoe teken je abstracte begrippen als samenwerking en eigenaarschap...?). En wees gerust... je hoeft niet te kunnen tekenen om deel te nemen aan deze training!

Workshop 4:
Creatief leren denken | Rotterdamse innovatiebureau HatRabbits

Slimme ideeën en briljante oplossingen; daar gaat het in deze workshop om. De trainers van HatRabbits leren je hoe je elk probleem op creatieve wijze kunt oplossen. Geen enkele uitdaging zal je nog zorgen baren. Problemen zullen niet langer een probleem zijn. Na afloop van deze workshop fileer je elke uitdaging met gemak en door te focussen op de essentie kom je snel tot resultaat. Dankzij een arsenaal aan denktechnieken zul je oplossingen bedenken waar een ander nooit op zou komen. De workshop wordt gegeven door het Rotterdamse innovatiebureau HatRabbits; de broers René & Jeroen de Ruijter.

Workshop 5:
Wandelcoaches

Er zullen drie wandelcoaches van PresenceAtWork aanwezig zijn, omdat je met je haren in de wind betere dingen verzint! De co-active coaching techniek bevat actuele inzichten vanuit positieve psychologie en breinleren en gaat ervan uit dat je alles in huis hebt om zelf richting te geven aan je leven en werk en hier krachtige keuzes in kan maken.

Begindatum en -tijd
31 mei 2018 16:30