Van 24 januari 2019 09:30 tot 25 januari 2019 16:30

Workshop 'Varieties of understanding in science'

© iStockphoto.com

Op 24 en 25 januari 2019 organiseert het Departement Filosofie een workshop over variaties in het begrijpen in de wetenschap. De workshop zal beide dagen plaatsvinden van 09.30 tot 16.30 uur in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

Op het eerste gezicht lijkt wetenschap een eenheid: in haar doel de waarheid te vinden, in haar methode en in de notie van uitleggen en begrijpen. Als we beter naar de wetenschap kijken ontstaat er echter een veel meer genuanceerd en gecompliceerd beeld. In deze workshop zal de veelheid van vormen van begrijpen worden onderzocht en bediscussieerd die te vinden zijn in disciplines als biologie, medicijnen, economie en psychiatrie. Ook zal er worden geanalyseerd hoe de hedendaagse filosofie van de wetenschap variaties van begrijpen in de wetenschap kan verantwoorden zonder het idee te verliezen dat wetenschap eenheid in het begrijpen tot doel heeft.

Sprekers

Sprekers zijn Olaf Dekkers (LUMC), John Dupré (University of Exeter), Sarah Durston (UMC Utrecht), Rebekka Gersbach (University of Leipzig), Annemarie Kalis (UU), Jesse Mulder (UU), Alan Ralston (UMC Utrecht / Parnassia Groep), Emma Young (UU).

Begindatum en -tijd
24 januari 2019 09:30