25 augustus 2017 van 09:30 tot 12:30

Workshop Data handling in R (Volgeboekt)

Het omvormen van ruwe data tot consistente data is een cruciale stap in uw onderzoek. Dit moet grondig en op een transparante manier gedaan worden. Voor dit doel is R een nuttige software tool. De workshop behandelt de basis van het hanteren van ruwe data in R.

Onderwerpen in de workshop zijn:

• Stappen in het prepareren van data voor analyse
  • Hoe deze stappen uit te voeren in R
  • Ultra snelle toer van Rstudio
  • Goed coderen in de praktijk

De workshop biedt u een compacte hands-on introductie tot het hanteren van ruwe data in R, aan de hand van kant en klare voorbeelden. Aan het eind heeft u een goed idee van de theorie van het transformeren, controleren, opschonen, en herschikken van uw data. U heeft een basis voor het verder leren van coderen in R, hoe uw code te documenteren, en u heeft een werkend script dat als voorbeeld kan dienen.

De workshop kan vervolgd worden door het bijwonen van het ‘R Data Handling Café’ op 4 september (neem uw eigen code en dataset mee, of werk aan onze beschikbare kant en klare oefeningen).

Voor wie

Werknemers aan de Universiteit Utrecht die plannen hebben voor, of al gestart zijn met coderen in de R programmeertaal om data te hanteren.

Wanneer en waar

U bent welkom bij de workshop Data handling in R. Deze is op 25 augustus van 9.30 tot 12:30. Waar: Universiteitsbibliotheek Utrecht, locatie Uithof. Het maximum aantal deelnemers is tien. Geef u op door een mail te sturen aan info.rdm@uu.nl

Begindatum en -tijd
25 augustus 2017 09:30