Wetenschapshow Hoe?Zo!

Dé interactieve wetenschapsspelshow voor kinderen

tot

De Hoe?Zo! Show van Lennart de Groot (UU) en Barbara Braams (VU) is een interactieve wetenschaps-spel show waarin jonge wetenschappers live op het podium vragen van nieuwsgierige kinderen beantwoorden in een race tegen de klok. Lukt het de wetenschappers om de vragen van kinderen snel genoeg te beantwoorden? Of blijken de vragen van de kinderen te moeilijk voor deze knappe koppen?

Om het extra spannend te maken moeten de jonge wetenschappers de vragen niet alleen beantwoorden, maar ze moeten hun antwoorden ook uitbeelden op het podium. Hierbij mogen ze alleen gebruik maken van een kast vol met alledaagse voorwerpen. De show wordt gepresenteerd door Boy Vissers, beter bekend als de 'experimenteer-expert’.

De Hoe?Zo! Show is een project van Universiteit Utrecht en Vrije Universiteit Amsterdam om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met wetenschap. De jonge wetenschappers op het podium, Rosa, Ruben, Lotte en Silke, zijn promovendi en werkzaam bij verschillende universiteiten in Nederland.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht
Aanmelden

Koop je kaarten via de website van TivoliVredenburg