Wetenschappers in de publieke arena - focus op Geowetenschappen en Geesteswetenschappen

tot

Tijdens deze bijeenkomst van ‘Wetenschappers in de Publieke Arena’ duiken deelnemers op interactieve wijze in de dynamiek van het publieke debat, bespreken ze welke rol wetenschap hierin heeft en hoe wetenschappers deze rol kwalitatief, integer en veilig kunnen vervullen. De bijeenkomst staat open voor medewerkers van alle faculteiten.

Het doel van deze bijeenkomst is om wetenschappers vanuit wetenschapsfilosofische context en communicatie- en journalistieke theorie te laten zien welke dynamieken er spelen in het publieke debat en de publieke arena. Thema’s als positivistische vs. constructivistische benadering van wetenschap, interactie tussen wetenschap en samenleving, en maatschappelijke impact komen hierin aan bod. Ook geeft de serie praktische handvaten voor hoe je hier als wetenschapper aan deel kan nemen op een kwalitatieve, integere en veilige manier.

Vragen die tijdens deze middag aan bod komen zijn: Welke rollen kun je innemen in het publieke debat? Welke publieken kun je tegenkomen als je je in het publieke debat begeeft? Wat voor vragen, zorgen en kritiek kan je bij hen verwachten en hoe ga je daarmee om? Waar heb je eigenlijk recht en invloed op als je meewerkt aan een media-verzoek en wat voor reacties kun je verwachten (ook van je collega’s)? Hoe ga je om met vervelende reacties of zelfs intimidatie naar aanleiding van een media-item?

Na afloop is er een borrel.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Academiegebouw Universiteit Utrecht, Westerdijkkamer
Aanmelden

Meld je aan door een e-mail te sturen naar pressoffice@uu.nl.

 

Meer informatie
Programmaserie Wetenschappers in de Publieke Arena