17 januari 2018 van 17:00 tot 18:30

Panelgesprek over de waarde van historisch onderzoek

Wetenschap als Nobel Streven

Het Centre for the Humanities organiseert op 17 januari een bijeenkomst over de waarde van historisch onderzoek naar aanleiding van het recentste boek van mediëvist en universiteitshoogleraar prof. dr. Frits van OostromNobel Streven. Van Oostrom zal in gesprek gaan met een aantal collega’s over de vraag naar de waarde van historisch onderzoek.

Feit en fictie

In zijn nieuwste boek, Nobel Streven, volgt Van Oostrom het spoor van Jan van Brederode. Als een detective reconstrueert hij aan de hand van een grote hoeveelheid bronnen het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van deze ridder (ca. 1372-25 oktober 1415). Het hoofdstuk ‘Feit en fictie’ gaat in het bijzonder in op de waarde van geschiedschrijving. Waren de mensen in de veertiende en vijftiende eeuw nu zo anders dan nu? Of ervaren wij hun ‘anders-zijn’ door het ontbreken van getuigenissen?

Panelgesprek: de waarde van historisch onderzoek

Op 17 januari organiseert het Centre for the Humanities een bijeenkomst waarin de auteur in gesprek gaat met een aantal collega’s over de vraag naar de waarde van historisch onderzoek. Het panel bestaat uit Rhea van der Dong (Masterstudent Bestuur & Beleid en Voorzitter van het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO)), prof. dr. James Kennedy (hoogleraar Moderne Nederlandse Geschiedenis, Dean University College Utrecht) en prof. dr. Maarten Prak (hoogleraar Economische en sociale geschiedenis). Moderator is prof. dr. José van Dijck (Universiteitshoogleraar, President van de KNAW).

Begindatum en -tijd
17 januari 2018 17:00
Einddatum en -tijd
17 januari 2018 18:30