Weekend van de Wetenschap in de Botanische Tuinen

tot
Een meisje met donker haar kijkt lachend in de camera. Ze houdt een pen vast en naast haar staan plantjes om te onderzoeken
Foto: Lize Kraan

Beleef de wetenschap! Op zondag 8 oktober 2023 opent de Universiteit Utrecht weer de deuren in het Utrecht Science Park voor jong en oud.

In het Koningsbergergebouw, tegenover de ingang van onze Botanische Tuinen, vindt het programma over wetenschap en onderzoek aan de Universiteit Utrecht plaats. Schuif aan bij een minicollege, doe mee aan spannende experimenten en volg interessante workshops. Bijvoorbeeld de workshop 'Maak je eigen plantenboek', die wordt gegeven door onderzoekers van de Botanische Tuinen.

Na afloop mag je bij ons in de Botanische Tuinen een verrassing ophalen. En als je nog energie over hebt kun je ook de Tuinen nog bekijken. Want we zijn deze zondag gratis toegankelijk voor iedereen.

Bekijk het hele programma

Praktische informatie

  • Adres: Victor J. Koningsbergergebouw, Budapestlaan 4a-b, 3584 CD Utrecht
  • Tijden: Het programma begint om 10:30 en is om 16:00 afgelopen
  • Het Weekend van de Wetenschap is gratis en zonder aanmelding te bezoeken

Over het Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap is hét gratis wetenschapsfestival voor iedereen van 8 tot 88 jaar! Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober openen techbedrijven, universiteiten en musea door heel Nederland hun deuren speciaal voor jou. Het programma van de Universiteit Utrecht is in 2023 onderdeel van de Utrecht Science Week

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Koningsbergergebouw en Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
Entree
Vandaag zijn de Botanische Tuinen gratis toegankelijk voor iedereen (Museumkaart scannen wordt gewaardeerd).
Meer informatie
Weekend van de Wetenschap - Actueel - Universiteit Utrecht (uu.nl)